zaterdag 25 mei 2024 Menu
112-harderwijk

Dierenambulance Ermelo-Harderwijk 25 jaar actief

foto: Ton van der Gaag

Harderwijk - De Dierenambulance Ermelo-Harderwijk bestaat 25 jaar. Met twee nieuwe ambulances wordt er, naast de gemeenten Harderwijk en Ermelo, nu ook in Nunspeet Eerste Hulp aan dieren verleend.

Politieachtervolging op A28 eindigt in crash

foto: Politie Harderwijk

Harderwijk - Op dinsdagmiddag 15 september is een eerder op de dag gestolen auto tijdens een politieachtervolging tegen andere voertuigen gebotst. De politie heeft de bestuurder van de gestolen auto aangehouden.

Drie keer geweld in één weekend tegen agenten in Harderwijk

Harderwijk - Met drie geweldsincidenten tegen de politie in drie dagen tijd, heeft het politieteam in Harderwijk een roerig weekend achter de rug. Twee mishandelingen tegen agenten vonden plaats in het uitgaansgebied van Harderwijk. Een verkeerscontrole langs de A28 leverde een agent een kopstoot op.

Verscherpte controle op brommers langs Zeepad

Harderwijk - Brommers en scooters zorgen door hun snelheid voor gevaarlijke situaties langs het Zeepad. Politie en Stadstoezicht houden daarom extra controles om gemotoriseerde tweewielers tegen te gaan.

Wietplantage in bunker aan Gelreweg

Harderwijk - De politie heeft zondagmorgen een inval gedaan in een voormalige Defensiebunker aan de Gelreweg. Er werd een professionele hennepkwekerij met bijna 1000 hennepplanten aangetroffen.

Afsluiting Drielandenrdreef en opening fietstunnel Weisteeg

foto: gemeente Harderwijk

Harderwijk - Om de nieuwe rotonde op de Westermeenweg te kunnen laten aansluiten op de Drielandendreef, wordt laatstgenoemde straat tot en met 18 augustus a.s. afgesloten voor alle verkeer. Met deze maatregelen hoopt de gemeente Harderwijk ervoor te zorgen dat de fietstunnel aan de Weisteeg op maandag 24 augustus geopend kan worden.

Extra parkeercontrole in binnenstad en op parkeerplaatsen

Harderwijk - De komende periode schenkt Stadstoezicht extra aandacht aan ongewenst parkeergedrag in de binnenstad. Door de invoering van het parkeervignet parkeren steeds vaker bewoners van de binnenstad één of meerdere auto’s in de woonstraten van de binnenstad. De bewoners van de woonstraten kunnen hierdoor niet meer hun auto kwijt.

Gewijzigde openingstijden prikpoli's St Jansdal

Harderwijk - Vanwege de zomerperiode zijn de openingstijden van het afnamelaboratorium in Ziekenhuis St Jansdal aangepast.

Nieuwe wijkagenten in Harderwijk

Harderwijk – De politieregio Oost-Nederland krijgt er per 1 juli 140 nieuwe wijkagenten bij. Het team Veluwe West krijgt er drie nieuwe agenten bij. Uiteindelijk moet er dan 1 wijkagent op gemiddeld vijfduizend inwoners beschikbaar zijn.

 

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje door brand verwoest

foto: Roy Mertens

Zeewolde - Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde is afgelopen nacht door brand verwoest. De brand was dermate hevig dat de brandweer alleen van buitenaf kom blussen. Deze liet het houten pand gecontroleerd uitbranden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Harderwijker verbouwt wiet in Gouda

HARDERWIJK/GOUDA - Een 47-jarige Harderwijker is in Gouda aangehouden omdat hij daar samen met een Rotterdammer twee wietplantages runde. De mannen hadden in totaal 589 plantjes staan in een loods.

Man in piratenpak in Harderwijk beroofd

HARDERWIJK - Een 25-jarige Ermeloër is op oudejaarsnacht zijn portemonnee en telefoon kwijt geraakt. Hij liep in een piratenpak terug naar huis, maar weet niet meer of hij gevallen of beroofd is.

Veel kleine brandjes tijdens jaarwisseling Harderwijk

HARDERWIJK - Het Harderwijkse brandweerkorps heeft een redelijk drukke jaarwisseling achter de rug. Er moesten veel kleine brandjes worden geblust.

Meer berichten