dinsdag 21 maart 2023 Menu
algemeen

Energiecoöperatie Endura genomineerd voor Rabobank Samen Sterker Fonds

Sinds 2014 organiseert Rabobank Randmeren jaarlijks een competitie rondom het Samen Sterker Fonds. Met dit fonds neemt Rabobank een aandeel in de economische vitaliteit, leefbaarheid, duurzaamheid of educatie in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.

Pasar Malam Harderwijk 2015

foto: Stichting Indische Harderwijkers

Harderwijk - In het weekend van 17 en 18 oktober 2015 wordt in Sportcomlpex De Sypel weer een Pasar Malam gehouden. Naast authentiek Indisch eten zijn er veel stands met kleding, sierraden en snuisterijen en Indische muziek.

Dierenambulance Ermelo-Harderwijk 25 jaar actief

foto: Ton van der Gaag

Harderwijk - De Dierenambulance Ermelo-Harderwijk bestaat 25 jaar. Met twee nieuwe ambulances wordt er, naast de gemeenten Harderwijk en Ermelo, nu ook in Nunspeet Eerste Hulp aan dieren verleend.

Basisscholieren CBS De Rank leren zelf programmeren

foto: Renate Slokker-Willemsen

Harderwijk - Digitale vaardigheden worden ook in het basisonderwijs steeds belangrijker. Meester Luuk van groep 7 van Christelijke Basisschool De Rank regelde daarom voor zijn leerlingen een gastles.

Eerste huurcontracten Thuishuis Harderwijk ondertekend

foto: Omnia Wonen

Harderwijk - Op 25 september zijn de eerste huurcontracten ondertekend door de nieuwe bewoners van het Thuishuis Harderwijk. De nieuwe woonvorm biedt aan zeven huurders de mogelijkheid om met elkaar onder één dak wonen.

Raad neemt motie mbt komst AZC unaniem aan

Harderwijk - De gemeenteraad van Harderwijk heeft in een motie de komst van een asielzoekerscentum unaniem aangenomen en steunt daarmee het besluit van het College van Burgemeester en Wethouders. De motie werd bekrachtigd in de openbare vergadering van 23 september.

Stijging gemeenteuitgaven door decentralisatie taken

foto: CBS

Den Haag - Gemeenten hebben in de eerste helft van dit jaar 3,2 miljard euro meer uitgegeven dan in de eerste helft van 2014. Gemeenten gaven 1,2 miljard euro meer uit dan dat ze aan inkomsten binnenkregen. Een belangrijk deel van de stijging van de uitgaven hangt samen met decentralisatie van taken van rijk en provincies naar de gemeenten per 1 januari 2015, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Waarschuwing voor eikelvergiftiging bij landbouwhuisdieren

foto: Rasbak

Harderwijk - De Gezondheidsdienst voor Dieren waarschuwt eigenaren van landbouwhuisdieren om vee momenteel niet onder eiken te laten grazen. Eikels (vooral groene) en groen eikenblad bevatten tannine. Deze stof kan bij schapen, geiten, runderen en paarden vergiftigingen veroorzaken.

Nucleaire geneeskunde St Jansdal samen met Meander MC

foto: St Jansdal Harderwijk

Harderwijk - Op basis van de goede ervaringen van de onderlinge dienstverlening in de afgelopen jaren heeft Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk voor vier jaar een nieuw contract afgesloten met het Meander Medisch Centrum in Amersfoort voor de nucleaire onderzoeken van patiënten van het St Jansdal.

Explosievenonderzoek Waterfront ingewikkeld door asbest

foto: CBS

Harderwijk - In oktober 2015 start de laatste fase van het explosievenonderzoek in de wijk Waterfront. Doordat hoge concentraties asbest in de grond isolerend werken, wordt de onderzoeksapparatuur die verdachte objecten moet detecteren, belemmerd. De werkzaamheden aan de Stadswerven, Kades en het Boulevardgebied gaan naar verwachting een jaar duren.

Informatiebijeenkomsten over komst asielzoekerscentrum

foto: gemeente harderwijk

Harderwijk - Op maandagavond 21 september en dinsdagavond 22 september a.s. worden door de gemeente Harderwijk informatiebijeenkomsten georganiseerd over de komst van een asielzoekerscentrum in Harderwijk. Op maandagavond voor direct omwonenden en bedrijven en op dinsdagavond voor alle inwoners van Harderwijk.

Ziekenhuissamenwerking creeert zorgpad rond prostaatkanker

foto: Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

Harderwijk - Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis Amsterdam werken nauw samen in de zorg rond prostaatkanker. Door een afgestemd zorgpad kan betere zorg dichtbij, maar indien nodig ook in Amsterdam geleverd worden.

Bijeenkomst over Thuishuis in Harderwijk

foto: Stichting Thuishuis Harderwijk

Harderwijk - In het kader van de Week van de Eenzaamheid organiseren Stichting Thuishuis, Omnia Wonen en ZorgDat op vrijdagmiddag 25 september a.s. een informatiebijeenkomst over het Thuishuis in Harderwijk. De woonvorm is bestemd voor ouderen van 60 jaar en ouder, die niet alleen willen wonen.

Meer berichten