zaterdag 25 mei 2024 Menu
politiek

Energiecoöperatie Endura genomineerd voor Rabobank Samen Sterker Fonds

Sinds 2014 organiseert Rabobank Randmeren jaarlijks een competitie rondom het Samen Sterker Fonds. Met dit fonds neemt Rabobank een aandeel in de economische vitaliteit, leefbaarheid, duurzaamheid of educatie in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.

Raad neemt motie mbt komst AZC unaniem aan

Harderwijk - De gemeenteraad van Harderwijk heeft in een motie de komst van een asielzoekerscentum unaniem aangenomen en steunt daarmee het besluit van het College van Burgemeester en Wethouders. De motie werd bekrachtigd in de openbare vergadering van 23 september.

Stijging gemeenteuitgaven door decentralisatie taken

foto: CBS

Den Haag - Gemeenten hebben in de eerste helft van dit jaar 3,2 miljard euro meer uitgegeven dan in de eerste helft van 2014. Gemeenten gaven 1,2 miljard euro meer uit dan dat ze aan inkomsten binnenkregen. Een belangrijk deel van de stijging van de uitgaven hangt samen met decentralisatie van taken van rijk en provincies naar de gemeenten per 1 januari 2015, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Toekomstplannen recreatieparken in raadscommissie

foto: Jan-Willem van Aalst

Harderwijk - Donderdag 10 september a.s. vanaf 19.30 uur komen in het stadhuis de leden van raadscommissie Beleid Algemeen bij elkaar. In deze vergadering komen de toekomstplannen van de recreatieparken in de gemeente Harderwijk aan bod.

Wilders krijgt spreektijd in Zeewolde

foto: NOS

Zeewolde - PVV-politicus Geert Wilders maakte gisteren gebruik van de spreektijd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Zeewolde waarin over de komst van een opvanglocatie van asielzoekers werd gesproken.

Verbouwing moet Streekarchief helpen aan wetsgeldigheid

Harderwijk - Met de recent door de Harderwijkse gemeenteraad goedgekeurde verbouwing van het stadhuis, zal ook de archiefruimte een opknapbeurt krijgen. Wethouder Jeroen de Jong hoopt hiervoor nog wel groen licht te krijgen van de provincie Gelderland. Eerder tikte deze de gemeente op de vingers, wegens het niet voldoen aan de Archiefregeling.

Extra parkeercontrole in binnenstad en op parkeerplaatsen

Harderwijk - De komende periode schenkt Stadstoezicht extra aandacht aan ongewenst parkeergedrag in de binnenstad. Door de invoering van het parkeervignet parkeren steeds vaker bewoners van de binnenstad één of meerdere auto’s in de woonstraten van de binnenstad. De bewoners van de woonstraten kunnen hierdoor niet meer hun auto kwijt.

PvdA-vragen aan Harderwijkse Raad over payrollconstructie

Harderwijk - De PvdA-fractie in de Harderwijkse gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over payrollconstructies. Men wil weten hoeveel mensen de gemeente Harderwijk met een payrollcontract in dienst heeft en wat haar aanstedingsbeleid hierin is. Volgens vakbonden wordt de constructie voornamelijk gebruikt door werkgevers om contracten te bieden die slechter zijn dan de geldende cao's.

 

Ermelo's college krijgt visum voor Harderwijk

Bron: www.ermelovannu.nl

ERMELO – Burgemeester Harm Jan van Schaik van Harderwijk heeft op officiële wijze het Harderwijkse paspoort overhandigd aan burgemeester André Baars van Ermelo. Dit alles in de opmaat naar de streekderby tussen DVS’33 en VVOG aanstaande zaterdag. ,,Het visum is geregeld,” meldt Van Schaik terwijl hij het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte paspoort overhandigt.

Versterken belevingswaarde biedt binnenstad toekomst

Harderwijk - Door het versterken van identiteit en belevingswaarden kan winkelen in het centrumgebied van Harderwijk een nieuwe impuls krijgen. Deze en andere discussies kwamen aan het licht tijdens een door de PvdA georganiseerde bijeenkomst “Winkelen in de binnenstad van Harderwijk?, nu en in de toekomst”.

Twee uur gratis parkeren van start

Harderwijk - Met de onthulling van het reclamebord bij de Houtwalgarage gaf wethouder Jeroen de Jong groen licht voor 2 uur gratis parkeren in de Houtwalgarage en aan het Westeinde. Vanaf 23 maart 2015 kunnen automobilisten daar van maandag tot en met vrijdag elke week de eerste twee uur gratis parkeren.

Meeste stemmen voor CDA in Harderwijk

Harderwijk - Bij de Provinciale Statenverkiezingen 2015 kreeg het CDA de meeste stemmen. Met 26 stemmen meer hielden de christendemocraten de liberalen nipt achter zich. Bij de Waterschapsverkiezingen kwam de ChristenUnie als winnaar uit de bus. Omdat de Gemeente Harderwijk er voor koos de hele telling in een keer uit te voeren en er ook vertraging ontstond door een technische storing in het uitslagensysteem, werden de uitslagen pas later vandaag bekend.

PvdA-bijeenkomst over winkelen in Harderwijk

Harderwijk - “Winkelen in de binnenstad van Harderwijk?, nu en in de toekomst”, dat is het thema van een bijeenkomst van de PvdA op woensdag 25 maart a.s. Het doel van de avond is het benoemen van problemen, het delen van kennis en visie en het vinden van oplossingen.

Meer berichten