dinsdag 21 maart 2023 Menu
cultuur

Energiecoöperatie Endura genomineerd voor Rabobank Samen Sterker Fonds

Sinds 2014 organiseert Rabobank Randmeren jaarlijks een competitie rondom het Samen Sterker Fonds. Met dit fonds neemt Rabobank een aandeel in de economische vitaliteit, leefbaarheid, duurzaamheid of educatie in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.

Pasar Malam Harderwijk 2015

foto: Stichting Indische Harderwijkers

Harderwijk - In het weekend van 17 en 18 oktober 2015 wordt in Sportcomlpex De Sypel weer een Pasar Malam gehouden. Naast authentiek Indisch eten zijn er veel stands met kleding, sierraden en snuisterijen en Indische muziek.

Abdelkader en Saida Benali tonen Marokaanse keuken

foto: Bibliotheek Noordwest Veluwe

Harderwijk - Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe komen Abdelkader en Saïda Benali op donderdag 15 oktober naar Theater De Dialoog in Ermelo. Zij nemen de bezoeker mee op een literaire en culinaire reis naar de achtergronden van de Marokkaanse keuken.

Natuur en techniek centraal in Kinderenboekenweek

foto: Stichting CPNB

Harderwijk - Van 7 oktober t/m 18 oktober a.s. staat de nieuwsgierigheid van kinderen centraal tijdens de Kinderboekenweek 2015. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert allerlei activiteiten op het gebied van natuur, techniek en wetenschap in en rond haar vestigingen.

Gitaar Ruilbeurs en Contest Les Paul in Estrado

Harderwijk - Op zaterdag 10 oktober herdenkt Estrado gitaarpionier Les Paul met een ruilbeurs, een wedstrijd en een afsluitend concert.

Is er meer? Alpha-cursus van start

foto: Stichting Alpha-cursus Nederland

Harderwijk - In de Oude Synagoge aan de Jodenkerksteeg 1 start dinsdag 22 september a.s. een nieuwe Alpha-cursus. Op de cursus worden verschillende thema's van het christelijk geloof besproken, zoals: Is er meer? en Wie is Jezus? Iedereen is welkom.

Tonny Neef doceert Masterclass Musical

foto: Cultuurkust

Harderwijk - Afgelopen vrijdag 11 september gaf musicalster Tony Neef bij Cultuurkust een Masterclass Musical. Een lied overbrengen vraagt volgens Neef geen groot zangtalent, maar inlevingsvermogen en keuzes in het spel.

Open Monumentendag Harderwijk

foto: Open Monumentendag

Harderwijk - Zaterdag 12 en zondag 13 september a.s. is de jaarlijkse Open Monumentendag. In Harderwijk en Hierden zijn veel monumentale gebouwen opengesteld voor publiek. Thema dit jaar: Kunst en ambacht.

Jazzicoon Scott Hamilton op Jazz On The Corner

Harderwijk - Met het tweedaagse jazzfestival 'Jazz on the corner' kan de jazzliefhebber op vrijdag 11 september en zaterdag 12 september a.s. genieten van twee avonden jazzmuziek in Estrado.

Start Voorleesseizoen in Bibliotheek

Harderwijk - Op zaterdag 16 september start het voorleesseizoen in Bibliotheek Harderwijk. Vanaf 14.00 uur mogen alle kinderen van 3 t/m 7 jaar komen luisteren naar gedichten, versjes en verhalen. Ook in het Servicepunt in Drielanden wordt er maandelijks voorgelezen en geknutseld.

Zaterdag 5 september start Uit Harderwijk

foto: Centrum Management

Harderwijk - Zaterdag 5 september a.s. start het nieuwe culturele seizoen in Harderwijk. De seizoensopening wordt georganiseerd door alle culturele instellingen van Harderwijk samen. De activiteiten van de UIT zijn bijna allemaal gratis en voor iedereen toegankelijk.

Drumclinic en The Miseries in Estrado

Harderwijk - Met een drumclinic door Drumstudio Harderwijk en een optreden van The Miseries wordt in Estrado het culturele seizoen geopend.

Fotografe Jacobien de Korte exposeert in Catharinakapel

Harderwijk - Het culturele seizoen in de Catharinakapel start vanaf 4 september met fotografische beelden van Jacobien de Korte. Vanuit persoonlijke gevoelens en ervaringen worden in beeld begrippen als melancholie, vervreemding en magie tot uitdrukking gebracht.

Meer berichten