Warning: file_get_contents(http://api.wunderground.com/api/0096c1ed278a9a87/conditions/q/CA/Harderwijk.json) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 503 Service Unavailable in /var/www/vhosts/harderwijknu.nl/httpdocs/template/extra/parts/weather.php on line 36

Warning: file_get_contents(http://api.wunderground.com/api/0096c1ed278a9a87/forecast/q/CA/Harderwijk.json) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 503 Service Unavailable in /var/www/vhosts/harderwijknu.nl/httpdocs/template/extra/parts/weather.php on line 54
Opmerkelijk | Harderwijknu.nl
zaterdag 25 mei 2024 Menu
opmerkelijk

Energiecoöperatie Endura genomineerd voor Rabobank Samen Sterker Fonds

Sinds 2014 organiseert Rabobank Randmeren jaarlijks een competitie rondom het Samen Sterker Fonds. Met dit fonds neemt Rabobank een aandeel in de economische vitaliteit, leefbaarheid, duurzaamheid of educatie in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.

Politieachtervolging op A28 eindigt in crash

foto: Politie Harderwijk

Harderwijk - Op dinsdagmiddag 15 september is een eerder op de dag gestolen auto tijdens een politieachtervolging tegen andere voertuigen gebotst. De politie heeft de bestuurder van de gestolen auto aangehouden.

Wilders krijgt spreektijd in Zeewolde

foto: NOS

Zeewolde - PVV-politicus Geert Wilders maakte gisteren gebruik van de spreektijd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Zeewolde waarin over de komst van een opvanglocatie van asielzoekers werd gesproken.

Koning geeft startsein tiende Burendag

foto: gemeente Harderwijk

Harderwijk - Koning Willem-Alexander gaf vrijdag in Drielanden het startsein voor de tiende Burendag. Op 26 september a.s. organiseren wijkbewoners activiteiten die het contact tussen mensen in de buurt bevorderen. Het Oranje Fonds, waar de Koning en Koningin beschermpaar van zijn, bevordert betrokkenheid in de samenleving.

Ermelo's college krijgt visum voor Harderwijk

Bron: www.ermelovannu.nl

ERMELO – Burgemeester Harm Jan van Schaik van Harderwijk heeft op officiële wijze het Harderwijkse paspoort overhandigd aan burgemeester André Baars van Ermelo. Dit alles in de opmaat naar de streekderby tussen DVS’33 en VVOG aanstaande zaterdag. ,,Het visum is geregeld,” meldt Van Schaik terwijl hij het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte paspoort overhandigt.

Man in piratenpak in Harderwijk beroofd

HARDERWIJK - Een 25-jarige Ermeloër is op oudejaarsnacht zijn portemonnee en telefoon kwijt geraakt. Hij liep in een piratenpak terug naar huis, maar weet niet meer of hij gevallen of beroofd is.

California Creative Industrie Harderwijk - HarderwijkNu.nl

"Sleuteloverdracht" van California Creatieve Industrie

HARDERWIJK - Stichting California Creatieve Industrie heeft na zes jaar eindelijk de sleutel bemachtigd van het pand aan de Deventerweg in Harderwijk. Wethouder Jeroen de Jong overhandigde symbolisch de sleutel aan de initiatiefnemers die van de oude soepfabriek een creatief bolwerk willen maken.

Voetballers voeden burenruzie Harderwijk en Ermelo

HARDERWIJK / ERMELO - De gemeentegrenzen van Ermelo lijken sinds kort verlegd. Wie Ermelo uit gaat en Harderwijk binnenrijdt, ziet op verschillende locaties dat het gemeentebord vervangen is door een bord Ermelo-Noord. Een politieke actie?

Baby dood na bevalling in Dolfinarium Harderwijk

HARDERWIJK - Een 18-jarig meisje dat stage liep bij het Dolfinarium in Harderwijk moet zich twee jaar door Jeugdzorg laten begeleiden nadat ze tijdens haar stage op het toilet beviel van een kind en het kind overleed.

Achtbaan door je huis om woning te verkopen

HARDERWIJK/ERMELO - Een filmpje van een achtbaan die door een huis zoeft dat te koop staat, is op internet een hit geworden. Het filmpje was een actie van de ABN AMRO, die De Huizenpromotor aan de Schoolweg in Ermelo aan het werk had gezet.

Sirene Harderwijk afgelast door dode monteur in mast

foto Natalie Overkamp www.ermelovannu.nl

HARDERWIJK – Het maandelijkse alarm dat op elke eerste maandag van de maand om twaalf uur klinkt, is 1 december uitgezet omdat een onderhoudsmonteur was overleden in een van de masten in Ermelo. In de regio's Noord en Oost Gelderland en IJsselland klonk geen alarm.

Harderwijkers bezorgd over crematorium

HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk gaat een informatieavond organiseren voor omwonenden van begraafplaats de Elzenhof. Het bericht dat bij deze begraafplaats een crematorium zou komen, valt niet in goede aarde bij de omwonenden.

Harderwijkse ontdekt fiets op Marktplaats

HARDERWIJK - Een Harderwijkse vrouw heeft haar gestolen fiets teruggevonden via Marktplaats. De dief probeerde de fiets te verkopen via de internetsite.

Meer berichten