dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Afsluiting Drielandenrdreef en opening fietstunnel Weisteeg

Verkeersoverlast tot en met 18 augustus a.s.

Gepubliceerd:vrijdag 14 augustus 2015

foto: gemeente Harderwijk

Harderwijk - Om de nieuwe rotonde op de Westermeenweg te kunnen laten aansluiten op de Drielandendreef, wordt laatstgenoemde straat tot en met 18 augustus a.s. afgesloten voor alle verkeer. Met deze maatregelen hoopt de gemeente Harderwijk ervoor te zorgen dat de fietstunnel aan de Weisteeg op maandag 24 augustus geopend kan worden.

De fietstunnel tussen de Chopindreef-Weisteeg en de nieuwe rotonde op de Westermeenweg naderen hun voltooiing. Om de rotonde aan te kunnen sluiten op de Drielandendreef is het noodzakelijk om de Drielandendreef voor een aantal dagen af te sluiten. Dit is van vrijdag 14 augustus 6.00 uur tot dinsdag 18 augustus 22.00 uur. Het autoverkeer wordt via een alternatieve route omgeleid. Hulpdiensten, zolas ambulance, brandweer en politie zijn hierover reeds geïnformeerd.

Fietsers worden vanaf vrijdag 14 augustus door de nieuwe fietstunnel geleid. Zij zullen de komende weken enige hinder kunnen ondervinden van de werkzaamheden. De opening van de fietstunnel aan de Weisteeg is gepland op maandag 24 augustus rond 8.00 uur. Toekomstige gebruikers zijn dan van harte uitgenodigd om samen met wethouder Pieter Teeninga door de tunnel te fietsen. Er zal worden verzameld aan de kant van de Chopindreef en vervolgens vanaf Drielanden richting de Weisteeg worden getrapt.

Voor eventuele vragen kan tijdens kantooruren naar gemeente Harderwijk worden gebeld via 0341 411 911 of e-mail: gemeente@harderwijk.nl. Verder kunt u op dinsdagochtend bij het inloopspreekuur terecht tussen 11:00 en 12:00 uur in het projectbureau op Stationsplein 1.

Buiten kantooruren kunt u voor noodgevallen of ernstige overlast contact opnemen met ProRail Publiekscontacten: 0800-7767245.