zaterdag 2 maart 2024 Menu

Buschauffeur in Harderwijk mishandeld

22-jarige jongere slaat chauffeur in gezicht

Gepubliceerd:woensdag 31 december 2014

HARDERWIJK - Een buschauffeur is dinsdagmiddag 30 december op de Oranjelaan in Harderwijk flink mishandeld door een 22-jarige Nijmegenaar. De jongen stak met een groepje jongeren zo de weg over en werd agressief toen de chauffeur verhaal kwam halen.

De chauffeur reed omstreeks 16.10 uur stapvoets via de Oranjelaan linksaf richting het Stationsplein toen zijn verkeerslicht op groen stond. Op dat moment stak er nog een groepje jongeren over waarvan er een tegen de bus sloeg en tegen de chauffeur begon te schreeuwen. De chauffeur was zich van geen kwaad was bewust en stapte hij uit de bus. Hij werd vrijwel direct omver geduwd en vervolgens in het gezicht geslagen. Hierbij liep hij in ieder geval een snee in zijn gezicht op en mogelijk een gebroken neus.

Aangehouden na vluchtpoging
Hierna liep de groep weg en belde de chauffeur de politie. Meerdere surveillance-eenheden stelden een onderzoek in. Op een gegeven moment zag men het bewuste groepje op de Verkeersweg lopen. De verdachte nam direct de benen, maar kon snel worden aangehouden.

De chauffeur is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hem is direct een dagvaarding uitgereikt. Geweld tegen mensen in het publieke domein wordt niet getolereerd en de officier van justitie houdt daarbij rekening in zijn strafeis.