zondag 3 juli 2022 Menu

D66 pleit voor spin-off Dolfinarium Harderwijk

Betere aansluiting zou omzet binnenstad vergroten

Gepubliceerd:maandag 9 maart 2015

Harderwijk - Tijdens het laatst gehouden verkiezingsdebat voor de Provinciale Staten, heeft D66 voor een spin-off van het Dolfinarium gepleit. Door het sterker richten van de winkelstraten naar de Harderwijkse publiekstrekker zou er volgens lijsttrekker Michiel Scheffer een betere aansluiting tussen binnenstad en Dolfinarium kunnen worden gerealiseerd en de economie worden gestimuleerd.

Lijsttrekker vvor de Provinciale Stenverkiezingen Michiel Scheffer: “Harderwijk heeft met het Dolfinarium goud in handen. Het is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks tussen de 700.000 en 800.000 bezoekers. D66 wil dat de provincie samen met de Gemeente Harderwijk kijkt hoe de binnenstad meer omzet kan halen door een betere aansluiting op het Dolfinarium, o.a. via het sterker richten van de winkelstraten op deze publiekstrekker. De Gelderse binnensteden zijn als grootste werkgever cruciaal voor de Gelderse economie. Winkels zijn als integraal onderdeel van stadscentra belangrijk voor de leefbaarheid en de beleving van onze binnensteden.”

Aantrekkelijk vestigingsklimaat
Scheffer stelde verder dat het Dolfinarium tevens een erkend kenniscentrum is op het gebied van maritieme biologie. Volgens hem kan de provincie samen met de gemeente zich inspannen om op dat terrein een opleidings- en onderzoekcentrum aan te trekken en om bedrijven te stimuleren op het terrein van maritieme biologie. “Een aantrekkelijk en hoogwaardig vestigingsklimaat is van vitaal belang voor bedrijven, dienstverleners en non-profitorganisaties die zich willen vestigen in Gelderland. D66 wil in de hele provincie een uitstekend vestigingsklimaat realiseren dat voldoet aan alle moderne eisen rondom cultuur, onderwijsvoorzieningen, hoogwaardige IT-infrastructuur zoals breedband, goede bereikbaarheid en passende logistieke netwerken”, aldus Scheffer.

bron: website D66 Harderwijk