vrijdag 14 juni 2024 Menu

Dierenambulance Ermelo-Harderwijk 25 jaar actief

Gepubliceerd:dinsdag 13 oktober 2015

foto: Ton van der Gaag

Harderwijk - De Dierenambulance Ermelo-Harderwijk bestaat 25 jaar. Met twee nieuwe ambulances wordt er, naast de gemeenten Harderwijk en Ermelo, nu ook in Nunspeet Eerste Hulp aan dieren verleend.

Het begin

De Dierenambulance Ermelo-Harderwijk is in 1990 opgericht door de Ermelose dierenarts Bob Carrière. Samen met de dames J. Bergman, B.A.M. de Jong, I.A.M. v.d. Zande en M. v.d. Zande werd een poging gedaan om het dierenleed in de regio een halt toe te roepen. Na het ter beschikking stelen van een bus door Autobedrijf Heersmink kwam ook de subsidiestroom op gang en werd er een donateursnetwerk opgezet.

Nieuwe ambulancewagens

Sinds deze zomer beschikt de Dierenambulance over twee gloednieuwe, identieke auto's die rijden in de gemeentes Ermelo, Harderwijk en sinds kort ook in Nunspeet. Dankzij sponsoren, giften en goed financieel beheer, rijden de dierenambulances vanaf haar thuisbasis eerste hulp aan gewonde (verkeersslachtoffers) en vervoeren zieke dieren naar dierenarts, dierenziekenhuis of opvangcentra. Na meldingen op nummer 06 – 557 978 50 haalt de dierenambulance gewonde, gevonden en overleden dieren op. Zij registreert de dieren waar nodig en zorgt voor een juiste afhandeling.

Educatie

De Dierenambulance geeft ook educatie en voorlichting aan kinderen, scholen en volwassenen. Ze geeft dan tips over hoe om te gaan met gewonde dieren en wanneer het alarmnummer te bellen, maar ook preventieve adviezen over dieren in zomer of winter.

Jubileumboekje

Donateurs ontvangen vier keer per jaar het informatieboekje. Voor het 25-jarig bestaan heeft Dierenambulance Ermelo-Harderwijk een jubileummagazine uitgegeven met praktische informatie. Verder geeft ze sleutelhangers weg met daarop de vorm van de nieuwe ambulances. Donateur worden kan via:  info@dierenambulance-eh.nl of aanmelden via Postbus 321, 3850 AH Ermelo.

Mobiel alarmnummer: 06 – 557 978 50 Noteer het vandaag nog in uw mobiele telefoon!

Kijk op: www.dierenambulance-eh.nl

Facebook: https://www.facebook.com/DierenambulanceErmeloHarderwijk