zaterdag 2 maart 2024 Menu

Krachtige doorstart Halfords Harderwijk

Plan van aanpak franchisenemer bevalt curatoren

Gepubliceerd:maandag 5 januari 2015

HARDERWIJK - Winkelketen Halfords maakt een herstart in afgeslankte vorm. Het moederbedrijf dat groot is geworden in fietsen, fietsaccessoires en auto-accessoires ging afgelopen jaar failliet. Omdat de 28 franchisevesitigingen buiten het faillissement van het moederbedrijf vallen en er een voor de curatoren acceptabel plan van aanpak op tafel ligt, blijft de vestiging in Harderwijk een vertrouwd straatbeeld.

Centrummanager Renate Slokker ziet de overname van de vestiging in Harderwijk door franchisenemer Rob Klumpernaar als mooie opsteker. "Continuïteit in het aanbod van winkels blijft belangrijk voor de regiofunctie die Harderwijk vervult". Halfords is niet een doorsnee winkel, maar een speciaalzaak in de binnenstad waar je even voor omrijdt", aldus Slokker.

Ook vestingsleider en franchisenemer Rob Klumpenaar is blij. "Ik werk al bijna veertig jaar bij Halfords, waarvan 15 jaar in Harderwijk. Vlak voor de Kerst hebben we een plan van aanpak aan de curatoren voorgelegd. Als het moederbedrijf wegvalt, moet je zelf de inkoop van het assortiment en de marketing regelen en goed kunnen onderbouwen. Als dit goed gerorganiseerd is en je sluit als zelfstandige winkel jaarlijks af met een positief resultaat, staat er niets meer in de weg. Vorige week zijn er weer acht vestigingen geopend." Ook de twee arbeidsplaatsen blijven behouden.