dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Gooiseweg Harderwijk Zeewolde lang dicht na aanrijding

Frontale aanrijding op polderweg

Gepubliceerd:donderdag 11 december 2014

HARDERWIJK/ZEEWOLDE - Bij een frontale botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto op de Gooiseweg van Harderwijk naar Zeewolde is een 20-jarige man uit Dronten ernstig gewond geraakt.

De bestuurder van de personenauto werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag rond kwart over vijf.De vrachtwagen kwam uit de richting van Harderwijk en reed in de richting van Zeewolde. De personenauto reed vanuit Zeewolde richting Harderwijk.

Vermoedelijk is de man uit Dronten op de verkeerde weghelft terechtgekomen waardoor de vrachtwagen de auto frontaal geraakt heeft.

De vrachtwagen met aanhanger versperde de Gooise weg en zat vast in de diepergelegen modderige middenberm. Hierdoor liep het verkeer in beide richtingen vast en vervolgens is de weg afgesloten.

Door het zware gewicht van de vrachtwagen kon deze in eerste instantie niet worden getakeld door de kraan die inmiddels was gearriveerd. Er moest een zwaardere kraan ter plaatse komen om de vrachtauto te verplaatsen. Pas tegen het begin van de nacht kon de weg weer worden vrijgegeven.