zondag 21 juli 2024 Menu

Harderwijkse brandstofdieven gepakt

Dieven na achtervolging aangehouden

Gepubliceerd:dinsdag 25 november 2014

HARDERWIJK -Na een wilde achtervolging zijn zondag 23 november twee brandstofdieven in de kraag gevat. Het tweetal uit Apeldoorn reed in een gestolen bestelbus met vaten brandstof over industrieterrein Lorentz.

Agenten zagen rond 02.00 uur op het Harderwijkse industrieterrein Lorentz een bestelbus met hoge snelheid over de Einsteinstraat rijden. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en er ontstond een achtervolging met hoge snelheid. Op de de Waltorenstraat reed het busje een parkeerplaats op en kwam tot stilstand kwam een geparkeerde auto.

Te voet
De verdachten gingen er vervolgens rennend vandoor. De 35-jarige verdachte werd aangehouden op de Knijptang, de 32-jarige man werd aangehouden in een achtertuin aan de Friesegracht. Hij trapte een schuttingdeur in om toegang te krijgen tot de tuin. Omdat de man weigerde mee te werken heeft de politie bij zijn aanhouding pepperspray gebruikt. De man bleek een mes op zak te hebben.

De bestelbus bleek gestolen te zijn vanaf een bedrijf aan de Nobelstraat in Harderwijk in dezelfde nacht. Achterin de bus stonden twee hele grote vaten met brandstof. Hoeveel brandstof er precies inzat is nog niet duidelijk. De politie gaat ervan uit dat de brandstof gestolen is.

Het is nog niet duidelijk waar de brandstof vandaan komt. De brandstof kan in Harderwijk gestolen zijn, maar mogelijk ook in Apeldoorn (waar de mannen vandaan kwamen) of ergens anders. Weet u waar de brandstof gestolen kan zijn, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.