zaterdag 2 maart 2024 Menu

Meer Harderwijkers op burgernet

Gemeente Harderwijk start actie Burgernet

Gepubliceerd:maandag 27 oktober 2014

HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk start deze week met een Burgernetcampagne. Burgemeester Harm Jan van Schaik roept inwoners uit Harderwijk en Hierden op om zich aan te melden als Burgernetdeelnemer. Alle inwoners ontvangen deze week een brief van de burgemeester en kunnen zich eenvoudig aanmelden. Aanmelden kan ook digitaal via www.burgernet.nl.

Burgernet is een telefonisch netwerk dat ingezet kan worden voor het opsporen van vermiste personen, daders of voertuigen. De meldkamer van de politie start na een melding een burgernetactie op. Burgernetdeelnemers ontvangen een gesproken bericht of een SMS-bericht op hun telefoon. Met de informatie uit dit bericht kunnen zij uitkijken naar de gezochte persoon en hiervan melding doen bij de politie. Zo kunnen vermiste dierbaren sneller teruggebracht worden bij de familie en daders van een misdrijf sneller worden oppakken. Burgers zijn zo de extra ogen en oren van de politie.
Oproep

“Met de campagne hoop ik dat op 1 januari 2015 minstens 5.500 deelnemers uit Harderwijk aan het netwerk telt’, aldus de burgemeester. Tot nu toe telt Harderwijk circa 2.600 Burgernetdeelnemers.” Dat is volgens Van Schaik te weinig. “Als een ouder een kind kwijt is, wil je toch dat iedereen mee helpt zoeken of als je slachtoffer bent van een misdrijf dan wil je dat de daders snel worden gepakt; daarom vind ik dat iedereen zich aan moet melden”. Iedereen kan zich aanmelden voor Burgernet, ook mensen die alleen in Harderwijk werken.
Informatiemarkt Veiligheid

Vrijdag 31 oktober organiseert de gemeente Harderwijk in samenwerking met brandweer en politie een informatiemarkt Veiligheid. De markt is open tussen 13.00 en 21.00 uur op de Markt (voor het oude stadhuis). Politie en brandweer zijn aanwezig om informatie te geven over veiligheid in en om het huis. Bezoekers kunnen ook de mobiele hennepkwekerij bezoeken en zich laten informeren over de gevaren hiervan. In het kader van de campagne is ook een stand van Burgernet aanwezig waar belangstellenden meer informatie kunnen krijgen en zich ook kunnen aanmelden als deelnemer.