vrijdag 27 mei 2022 Menu

Nieuwe wijkagenten in Harderwijk

Regio krijgt meer wijkagenten

Gepubliceerd:maandag 29 juni 2015

 

bron: Ermelovannu.nl

Harderwijk – De politieregio Oost-Nederland krijgt er per 1 juli 140 nieuwe wijkagenten bij. Het team Veluwe West krijgt er drie nieuwe agenten bij. Uiteindelijk moet er dan 1 wijkagent op gemiddeld vijfduizend inwoners beschikbaar zijn.


,,De politie in Oost-Nederland is een grote organisatie maar men kan de politie terugvinden in elke straat en buurt,’’ zegt Stoffel Heijsman, politiechef Oost-Nederland. ,,De wijkagent is dichtbij en weet als geen ander wat er speelt en wat er moet gebeuren om de veiligheid te vergroten. Het goede nieuws is dat in Oost-Nederland op 1 juli nog eens 140 wijkagenten worden benoemd, bovenop de ongeveer 420 die er al waren”. Politiechef Heijsman is zeer tevreden over deze enorme uitbreiding, die overigens geworven is uit de bestaande capaciteit. De politie Oost-Nederland is een grote eenheid. Dat heeft volgens de politiechef veel voordelen. ,,Uiteindelijk hebben we 630 wijkagenten (1 wijkagent op gemiddeld vijfduizend inwoners) die allemaal kunnen rekenen op een groot deskundig en flexibel korps dat klaar staat voor de veiligheid in de buurten. In de eerste plaats van het basisteam waar de wijkagent onderdeel vanuit maakt. Gezamenlijk staan zij voor de dagelijkse bijdrage van de politie aan veiligheid in de buurt. Zij doen dat met een scherp oog voor de lokale omstandigheden. We zijn daar, waar het nodig is.’’

 

Veluwe West
Bob Joop van der Woude, teamchef Veluwe West reageert: ,,Voor het team Veluwe West (gemeenten Harderwijk, Ermelo en Putten) krijgen we er in deze eerste ronde van sollicitaties 3 wijkagenten bij. 1 wijkagent gaat naar Putten, 1 gaat naar Harderwijk en 1 wordt verdeeld over de gemeenten Putten en Ermelo (50%/50%). De formele startdatum van deze nieuwe wijkagenten is 1 juli a.s. maar in de praktijk zullen ze rond eind augustus echt gaan starten (we zitten immers midden in de zomerperiode).’’ In de tweede ronde, die zo snel mogelijk zal starten mag het team Veluwe West nog drie vacatures voor wijkagent openstellen. Van der Woude: ,,Zoals het nu lijkt, betekent dit twee vacatures voor de gemeente Harderwijk en een voor de gemeente Putten.’’ De teamchef vindt het wel belangrijk om nogmaals aan te geven dat dit geen uitbreiding van de operationele sterkte betekent. Stoffel Heijsman: ,,Het goed dat het aantal is uitgebreid. De wijkagent is en blijft afhankelijk van de informatie van en de samenwerking met de bewoners van de dorpen, wijken en de buurten. Ik hoop dan ook dat iedereen zijn of haar wijkagent weet te vinden. Dat kan per telefoon (0900-8844), maar ook via onze website www.politie.nl (/mijnbuurt). Daar kun je ook zien of de wijkagent twittert.’’ De komende weken zullen de politieteams in de eenheid in overleg met de burgemeesters ingaan op de lokale situaties. Ook worden de wijkagenten voorgesteld.