zaterdag 2 maart 2024 Menu

Politie oefent met hooligans in Harderwijk

ME houdt oefening

Gepubliceerd:dinsdag 9 december 2014

HARDERWIJK - De Mobiele Eenheid houdt op dinsdagmorgen 9 december rond 11.00 uur een oefening met de ME en 'hooligans'. De voetbalsupporters zullen rond die tijd met de trein van Amersfoort naar Harderwijk reizen.

De Mobiele Eenheid bestaat uit agenten die naast hun reguliere werk opgeroepen worden voor ME-diensten. De ME heeft als primaire taak verstoringen van de openbare orde te voorkomen of te bestrijden. Bij voetbalwedstrijden of demonstraties treedt de ME regelmatig op.

Al het politiewerk, dus ook het werk van de ME, wordt geoefend. De ME traint vaker op Harderwijks grondgebied. Zo werd enkele weken geleden dezelfde oefening al eens gedaan. Maar ook werd een paar jaar geleden de binnenstad omgetoverd tot 'oorlogsgebied'. 

Dinsdag traint een peloton van de ME uit Midden-Nederland en een sectie vanuit de Landelijke Eenheid, dat zijn 85 mensen met ongeveer tien ME-bussen. De oefening zal zichtbaar zijn voor het publiek. Ook het vervoer tussen de verschillende oefenlocaties kan zichtbaar zijn. Zo vertrekt de ME vervolgens met de ‘demonstranten’ rond 11.00 uur vanaf CS Amersfoort richting Harderwijk