zaterdag 2 maart 2024 Menu

Verscherpte controle op brommers langs Zeepad

Controles moeten strandoversteek veiliger maken

Gepubliceerd:woensdag 26 augustus 2015

Harderwijk - Brommers en scooters zorgen door hun snelheid voor gevaarlijke situaties langs het Zeepad. Politie en Stadstoezicht houden daarom extra controles om gemotoriseerde tweewielers tegen te gaan.

Brommers en scooters zorgen op het Zeepad voor gevaar door hun snelheid. Als er dan kinderen vanaf het strand oversteken, ontstaan er verkeersgevaarlijke situaties. In de afgelopen vijf maanden zijn alleen al door Stadstoezicht dertig bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders van brommers en scooters.

Politie en Stadstoezicht houden daarom verscherpte controles om gemotoriseerde tweewielers tegen te gaan die daar niet mogen rijden. Het Zeepad is immers een onverplicht fietspad (Bord G13) wat betekent dat alleen fietsers er mogen fietsen. Dit staat dan ook aangegeven onder het verkeersbord op het Zeepad. De verscherpte controles worden ondersteund door tekstkarren die aan het begin en einde van het Zeepad staan.

Snorfietsers, snorbrommers, snorscooters, brommers, scooters en ander gemotoriseerd verkeer wordt verzocht via het Westeinde van en naar het centrum te rijden. Hiermee wordt een bekeuring van € 102,- voorkomen. Alle voertuigen met een verzekeringsplaatje en kenteken mogen niet op het Zeepad rijden, met uitzondering van de scootmobiels en elektrische scooters/fietsen.

bron: gemeente Harderwijk