woensdag 1 februari 2023 Menu

Abdelkader en Saida Benali tonen Marokaanse keuken

Ruiken aan literaire en culinaire recepten in Ermelo

Gepubliceerd:maandag 12 oktober 2015

foto: Bibliotheek Noordwest Veluwe

Harderwijk - Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe komen Abdelkader en Saïda Benali op donderdag 15 oktober naar Theater De Dialoog in Ermelo. Zij nemen de bezoeker mee op een literaire en culinaire reis naar de achtergronden van de Marokkaanse keuken.

Casa Benali

De in Marokko geboren Abdelkader Benali brak in 1997 door met zijn romandebuut Bruiloft aan Zee, waarvoor hij de Gertjan Lubberhuizenprijs ontving. In 2003 volgde daarop de Libris Literatuurprijs voor zijn tweede roman De Langverwachte. In 2014 schreef hij het literaire kookboek 'Casa Benali' samen met zijn vrouw Saïda, die hem meenam op een duizelingwekkende ontdekkingstocht door de Marokkaanse keuken.

Kookboekenweek                                                                                                                                                                                                        In het kookboek komen uiteenlopende invloeden samen: boerenkeuken zonder poespas en een zeer verfijnde hofkeuken. En naast interessante achtergronden en literaire overdenkingen geeft het boek óók een kijkje inhet leven van dit veelzijdige stel. Literair, culinair en visueel spraakmakend en inspirerend! Met groot plezier delen zij informatie, culinaire geheimen, handige tips, interessante verhalen en heerlijke recepten. Van 26 oktober t/m 1 november 2015 vindt de eerste kookboekenweek plaats.

Behalve romans en toneelstukken schrijft Benali artikelen en recensies voor dagbladen. In 2010 prsenteert hij het NPS-programma De schrijver en de stad en Benali boekt, waarin hijbekende Nederlandse schrijvers interviewt. Hij is getrouwd met ontwerpster Saida Nadi.

Praktische informatie

Aanvang: 20.00 uur

Theater de Dialoog, Ermelo.  

Entree: €16,- voor niet-leden. Biebleden betalen €13,-.   

Kaarten verkrijgbaar via: www.theaterdialoogermelo.nl  of in Bibliotheek Ermelo.

In de pauze is er een signeersessie.