zaterdag 2 maart 2024 Menu

Afscheid van Rudi Tink in Harderwijk

Gemeentesecretaris neemt afscheid van Stadhuis

Gepubliceerd:woensdag 17 december 2014

HARDERWIJK - Gemeentesecretaris Rudi Tink heeft afscheid genomen van Harderwijk. De 'directeur' van het gemeentehuis werd uitgezwaaid door onder andere oud-burgemeesters John Berends en Johan de Groot.

Afgelopen vrijdag nam gemeentesecretaris Rudi Tink afscheid van Harderwijk. De gemeentesecretaris is de 'baas' van alle ambtenaren in het gemeentehuis en werkt nauw samen met de burgemeester en wethouders. Tijdens een feestelijke receptie voor genodigden roemde burgemeester Harm-Jan van Schaik zijn inzet voor de gemeentelijke organisatie. “Met het vertrek van Rudi Tink verliest onze gemeente een sterke coach voor het college en de organisatie”, aldus de burgemeester.

Tijdens de receptie zwaaiden vele oudgedienden de gemeentesecretaris uit, zoals de oud-burgemeesters John Berends en Johan de Groot. Via een videoboodschap herinnerde oud-Minister van Onderwijs Wim Deetman Rudi Tink als een adequate adviseur. Ook zijn Ermelose collega Aldrik Weststrate schetste een beeld over de intergemeentelijke samenwerking. Tenslotte nam Rudi Tink na een dankwoord zijn cadeau in ontvangst. Het personeel en de genodigden hadden op zijn verzoek een bedrag gestort voor het doel ‘Make a wish’. Een organisatie die zich inzet voor het organiseren van activiteiten voor ernstig zieke kinderen.

Het personeel heeft inmiddels ook afscheid genomen van Rudi Tink en is in afwachting van de komst van de nieuwe gemeentesecretaris Jan Peter Wassens.