zaterdag 2 maart 2024 Menu

Al Islaah Harderwijk opnieuw onder toezicht

Basisschool zeer zwak volgens onderwijsinspectie

Gepubliceerd:woensdag 24 december 2014

HARDERWIJK - De islamitische basisschool Al Islaah in Harderwijk is opnieuw onder toezicht gesteld door de Onderwijsinspectie. De school krijgt een jaar om zich te verbeteren.

Het is niet de eerste keer dat de school negatief wordt beoordeeld door de inspectie. Dat gebeurde al verschillende keren waaronder in 2010. In 2012 bleek de school zich redelijk verbeterd te hebben, maar na een controle in juni van dit jaar constateerde de onderwijsinspectie dat het onderwijs op de schoo 'zeer zwak' is. De inspectie adviseerde in eerste instantie dan ook om de school per 1 augustus 2014 te sluiten. Daar is Al Islaah niet mee akkoord gegaan.

De gerapporteerde problemen zijn onder meer dat de leerkrachten de leerstof slecht uitleggen en dat het niveau van de leerlingen van groep 8 niet aansluit bij het voorgezet onderwijs. Ook beinvloeden de wisselingen in het team en de schoolleiding het niveau negatief.

De onderwijsinspectie zal de komende tijd de ontwikkelingen nauwgezet blijven volgens. In februari 2015 zal er een voortgangsgesprek zijn en in mei 2015 zal de school opnieuw worden beoordeeld. Wanneer de zaken dan niet op orde zijn, zal de inspectie het ministerie van Onderwijs adviseren de financiering aan de islamitische basisschool te stoppen.