zaterdag 2 maart 2024 Menu

Baby dood na bevalling in Dolfinarium Harderwijk

Straf voor stagiaire Dolfinarium (17) na dood baby

Gepubliceerd:dinsdag 2 december 2014

Archieffoto

HARDERWIJK - Een 18-jarig meisje dat stage liep bij het Dolfinarium in Harderwijk moet zich twee jaar door Jeugdzorg laten begeleiden nadat ze tijdens haar stage op het toilet beviel van een kind en het kind overleed. 

Het meisje was tijdens die stage nog 17 jaar oud en baarde tijdens een pauze op het toilet in het geheim een gezonde baby. Niemand wist dat ze zwanger was van het kind. Na de geboorte liet ze in eerste instantie de baby in de wc-pot liggen. Later verstopte ze het kind en de nageboorte in een tas. Ze belde haar vader die haar naar het ziekenhuis bracht. Daar aangekomen bleek dat het kind al overleden was.

De exacte doodsoorzaak was achteraf niet meer vast te stellen. Daarom wordt het meisje beschuldigd van het 'in hulpeloze toestand brengen en laten van haar kind, met de dood tot gevolg'. Ze wist al maanden dat ze zwanger was, maar heeft voor en tijdens de bevalling geen hulp gezocht. Naast de verplichte begeleiding van Jeugdzorg voor twee jaar, kreeg de stagiaire verder een voorwaardelijk jeugdgevangenisstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar.

Lees de volledige uitspraak HIER