dinsdag 5 maart 2024 Menu

Bandera Latina in de Catharinakapel

De romantiek van het Mediterrane leven

Gepubliceerd:woensdag 11 maart 2015

Harderwijk - Vrijdagavond 13 maart a.s. geeft de band Bandera Latina een concert in de Catharinakapel. Onder leiding van gitaarviruoos Salvatore Giuseppe Sichi en met leading lady Silvana Sichi weet Bandera Latina voor liefhebbers van Spaanse en Italiaanse muziekstijlen de juiste snaar te raken.

De muziek van Bandera Latina is spetterend en veelzijdig, soms swingend en dansbaar, dan weer gepassioneerd en gevoelig, maar altijd virtuoos! De musici van Bandera Latina streven naar een eigen muzikale interpretatie, zonder de authenticiteit van de oorspronkelijke nummers aan te tasten. Vertrekpunt is Spaanse muziekstijl Rumba Flamenca (Rumba catalana) waarvan hits als 'Volare', 'Bamboleo', 'Baila me' en 'A mi manera' (My way) de meest bekende voorbeelden zijn.

Naast Spaanse muziekstijlen kent het repertoire van Bandera Latina ook invloeden uit de Italiaanse muziek. Daaronder ook Italiaanse hits als 'Marina' en 'L'Italiano' maar ook Italiaanse volksklassiekers als 'Malafemmena' en 'O sole mio'. Spaanse ritmes afgewisseld met Italiaanse melodieën uitgevoerd door gepassioneerde, professionele musici. Bandera Latina is dé band voor iedereen die écht eens iets anders wil.

Het optreden is op vrijdag 13 maart en begint om 20.15 uur. De toegang bedraagt € 8,00. Kaarten zijn te bestellen via www.catharinakapel.nl