zondag 21 juli 2024 Menu

Basisscholieren CBS De Rank leren zelf programmeren

Gepubliceerd:maandag 12 oktober 2015

foto: Renate Slokker-Willemsen

Harderwijk - Digitale vaardigheden worden ook in het basisonderwijs steeds belangrijker. Meester Luuk van groep 7 van Christelijke Basisschool De Rank regelde daarom voor zijn leerlingen een gastles.

Stichting CodeUur wil kinderen van de basisschool digitaal vaardig maken door ze te leren programmeren. Het doel: In primair onderwijs zorgen dat programmeren een structureel onderdeel wordt van het lesprogramma. Dit omdat volgens Stichitng CodeUur computers ook bij jonge kinderen een steeds grotere rol gaan spelen en indirect ook in banen van de toekomst.

De computer kan niet vertellen wat het voor je moet doen. Daarom wordt kinderen geleerd om te programmeren. De vanzelfsprekende interactie met techniek zorgt dat ze leren creëren ipv consumeren. Programmeren vergroot de digitale vaardigheden waar kinderen later in elk beroep profijt van kunnen hebben.

De gastles werd gegeven door Jos Aikema. De leerlingen van groep 7 gingen ruim een uur enthousiast aan het werk met het programma Scratch. CodeUur is een initiatief van Dutch Basecamp, Q42 en Like to Share.

bron: CodeUur