zaterdag 2 maart 2024 Menu

Bijeenkomst over Thuishuis in Harderwijk

Aandacht voor Week tegen Eenzaamheid

Gepubliceerd:vrijdag 18 september 2015

foto: Omnia Wonen

Harderwijk - In het kader van de Week van de Eenzaamheid organiseren Stichting Thuishuis, Omnia Wonen en ZorgDat op vrijdagmiddag 25 september a.s. een informatiebijeenkomst over het Thuishuis in Harderwijk. De woonvorm is bestemd voor ouderen van 60 jaar en ouder, die niet alleen willen wonen.

Een thuishuis is een manier van samenwonen waar de bewoners kiezen voor een woonvorm, waarbij de ruimtes zo zijn gesitueerd dat men elkaar regelmatig tegenkomt en elkaar dus maximaal uitnodigt wordt om samen dingen te ondernemen. Dit om het eventuele gevoel van eenzaamheid tegen te gaan en voor te zijn.

De bewoners hebben een eigen woonruimte met een woon- en slaapkamer, een badkamer en een kleine pantry. De bewoners delen de gezamenlijke woonkeuken, een bijkeuken, een hobbyruimte, de logeerruimte en de tuin. Indien gewenst worden bewoners van het Thuishuis in hun dagelijkse activiteiten ondersteund door vrijwilligers aangestuurd via de coördinator.

De bijeenkomst zal bestaan uit een lezing en presentatie van Stichting Thuishuis Harderwijk en Omnia Wonen. Geinteresseerdenkrijgen uitleg over: Wat is een Thuishuis? Hoe ziet dat er uit? Hoe is het om in een Thuishuis te wonen, wat kunnen voordelen zijn en wat nadelen? Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het thuishuis in Harderwijk is nog volop in aanbouw, er zijn nog kamers beschikbaar. Op deze middag wordt hierover ook meer informatie verstrekt.

Aanvang: 15.30 uur. Plaats: Wijkhuis Stad, Houtkamp 33, Harderwijk.

Meer weten?

Omnia Wonen http://www.omniawonen.nl/projecten/thuishuis-harderwijk/

tel. 0341-27 87 77

of  via Stichting Thuishuis Harderwijk http://www.thuishuisharderwijk.nl/index.php

bron: Stchting Thuishuis Harderwijk en Omnia Wonen