zaterdag 2 maart 2024 Menu

Boeldag Grote Kerk met (kunst)veiling per opbod

Werk van schilders Post Greve, Kranenburg en Cassiers geveild

Gepubliceerd:woensdag 3 juni 2015

Harderwijk - De Hervormde Gemeente Harderwijk organiseert op ‘Aaltjesdag’ 13 juni a.s. voor de 31e keer de jaarlijkse Boeldag op het kerkplein van de Grote Kerk. Naast meubelverkoop, kraamverkoop, het Aaltjesrad, een fiets- en boottocht, vindt om 15.30 uur de (kunst)veiling per opbod plaats.

In deze veiling komen onder andere schilderijen van de kunstschilders Adri Pieck, G. Post Greve, Jan Kruit, Reint Withaar, H.C. Kranenburg, G van Jeveren, Henrie Cassiers, H. Donkelaar en N. en H. Lieman onder de hamer. Daarnaast kan men bieden op 17de eeuwse Harderwijkse houtgravures en een bronzen sculpture van de Britse Ronald van Ruykevelt.

De kunstwerken worden afgewisseld met antiek en curiosa waaronder glaswerk, zilverwerk, antieke gietijzeren spaarpotten, schoolplaten, blikken speelgoed, kopergravures en litho's van Amsterdam. Om 15.30 uur wordt door notaris E.J. Wemes het startschot voor deze veiling gegeven. De veilingartikelen zijn op 13 juni vanaf 10.00 uur te bezichtigen in de omloop van de Grote Kerk.

De Boeldag wordt traditioneel om 17.00 uur afgesloten met een gratis concert van de Verenigde Veluwse Koren (V.V.K.). De V.V.K. zijn landelijke bekend en staan o.l.v. Leander van der Steen. Zij worden muzikaal begeleid door Bert Elbertsen op orgel en m.m.v. Petra Lucasse en Aart van Zetten. De jaarlijkse uitvoering door de V.V.K. in het Concertgebouw te Amsterdam behoort tot een van de hoogtepunten van het culturele seizoen. In het verleden zijn er concertreizen gemaakt naar diverse steden in Canada, naar Praag, Ladelund, Wenen, Dresden en Parijs. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.verenigdeveluwsekoren.nl

De Boeldag wordt mede mogelijk gemaakt door het organisatiecomité van de “Aaltjesdagen”. De Boeldag begint om 9.00 uur.