zaterdag 2 maart 2024 Menu

Botterbrug Harderwijk wint FSC award

Duurzame houten brug valt direct in de prijzen

Gepubliceerd:donderdag 29 januari 2015

HARDERWIJK - De net geopende Botterbrug in Harderwijk heeft direct een eerste prijs gewonnen. De FSC Award werd binnen gesleept, de brug werd 'het uithangbord voor FSC hout' genoemd.

De prijs werd vandaag (29 januari) uitgereikt tijdens het FSC Nieuwjaarsevent. De Botterbrug is daarmee het meest aansprekende bouwproject met FSC hout van 2014. “Wij feliciteren alle partijen uit de keten van de fietsbrug. Zij hebben dit project samen tot een succes gemaakt,” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. “Het publiek stond voor een lastige keuze omdat de drie genomineerde projecten zo verschillend zijn. De fietsbrug is natuurlijk een echte blikvanger, bovendien met een duurzaam gebruiksdoel. Bovendien is er in het project veel tropisch FSC-hout toegepast. Belangrijk, want door tropisch FSC-hout te gebruiken, beschermen we de bossen daar.”

FSC Nieuwjaarsevent
De uitreiking was onderdeel van het Nieuwjaarsevent met als thema ‘Duurzaam de toekomst in’. De nummers twee en drie waren respectievelijk nieuwbouwproject De Ontmoeting te Am-stelveen en renovatieproject Olympia te Amsterdam. Naast de uitreiking bracht de middag een programma met innovatieve sprekers en werd er geproost op het 15-jarig bestaan van FSC Nederland.

bron: www.fsc.nl