woensdag 21 februari 2024 Menu

Carillon Grote Kerk speelt mee tijdens Podiumspektakel

Beiaardier Freek Bakker begeleidt huwelijksceremonie

Gepubliceerd:woensdag 3 juni 2015

foto: AWT Fotografie

Harderwijk - Tijdens de opvoering van het Podiumspektakel 'Stadsgezichten' zal stadsbeiaardier Freek Bakker tijdens de huwelijksplechtigheid van Anna en Maarten het carillon bespelen. Inmiddels hebben de spelers, het koor en het orkest het spektakel meerdere keren met elkaar doorgespeeld. De voorstellingen, die een beeld geven hoe de mensen toen leefden in het Harderwijk van het begin van de twintigste eeuw, zijn op 18, 19 en 20 juni a.s.

Om die beleving compleet te maken zijn er op het Kloosterplein naast 100 spelers ook paarden, soldaten en dansers en is er een luchtacrobate die voor verrassingen zal zorgen. De organisatie heeft bekend gemaakt dat ook beiaardier Freek Bakker tijdens de huwelijksplechtigheid van Maarten en Anna mee zal spelen op het carillon van de Grote Kerk.

Het gaat regisseur Doris Goosen niet alleen om het technische spel, maar juist de beleving van het verhaal wil ze voor het voetlicht krijgen. Stadsgezichten speelt zich af in de tijd van het Koloniaal Werfdepot en geeft een beeld hoe de mensen toen leefden in het Harderwijk van het begin van de twintigste eeuw. De spelers vormen een verzameling van dromen, plannen, frustraties en belangen en hebben hun eigen muzikale thema, hun eigen muzikale stijl.

De voorstellingen op 18, 19 en 20 juni beginnen om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop via de website www.podiumspektakel.nl