dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Cultuurkust zoekt Harderwijkse Pieten

Voor de vijfde keer Harderwijks Pietenhuis

Gepubliceerd:maandag 3 november 2014

HARDERWIJK - Het Pietenhuis in Harderwijk is nog op zoek naar Pieten. Op 15 november wordt na de intocht van Sinterklaas het Klooster weer een Pietenhuis, dat is al voor de vijfde keer sinds de landelijke intocht van 2010.

Vorig jaar bezochten meer dan vijfduizend mensen het Pietenhuis van Cultuurkust, maar ieder jaar is het weer een heel werk om de vrijwilligers bij elkaar te krijgen. ’t Pietenhuis heeft iedere dag dat zij open zijn minimaal twintig vrijwilligers nodig, waaronder twaalf pieten. Op zaterdag en zondag komen ze daar makkelijk aan, maar op de woensdag en vrijdag is het ieder jaar weer krap.

Toch gaat de organisatie er weer vanuit dar het goed komt, al is iedereen welkom zich aan te melden via pietenhuis@cultuurkust.nl als pepernotenpiet, Ranja Professor Piet, Kunstpiet, Examenpiet, Waspiet of één van de vele andere pieten.

 

 

Pietendiscussie

In ’t Pietenhuis van Harderwijk volgen ze de Pietendiscussie op de voet en kijken, met oog op de kinderen, naar het huidige beeld dat zij hebben van de piet. Zij spreken niet van “zwarte” pieten, maar gewoon van “Pieten”. Pieten zijn werknemers en vrienden van Sinterklaas. Zij dragen geen oorringen en hebben verschillende functies en kapsels. Ook zijn zij bereid de dialoog aan te gaan met hen die eventueel tegen deze pieten zijn, maar vragen ze deze discussie buiten de kinderen om te voeren en te mailen met pietenhuis@cultuurkust.nl

Bij ’t Pietenhuis is iedereen welkom.