dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Diabetes en bewegen: een belangrijke combinatie!

Diabetescentrum ontvangt bal

Gepubliceerd:maandag 29 juni 2015

Harderwijk - Vier vrijwilligers van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) overhandigden donderdagmorgen aan enkele zorgprofessionals van het Diabetescentrum van ziekenhuis St Jansdal een gesigneerde speelbal van het WK Beachvolleybal. De stichting van oud-profvolleyballer Bas van de Goor vraagt hiermee op een sportieve manier aandacht voor bewegen en diabetes.

Afgelopen weekend is in vier verschillende steden in Nederland het WK Beachvolleyball gestart. Vier teams met vrijwilligers van BvdGF hebben in totaal 250 km gefietst om aandacht te vragen voor diabetes en bewegen. Interniste Marian Muis: “Diabetes en sporten is een belangrijke combinatie. Door te sporten hebben patiënten beter grip op diabetes. Aan de andere kant willen we aangeven dat topsport ook goed mogelijk is met diabetes. Daarom ontvangen wij graag de bal namens het Diabetescentrum. Astrid fietst mee en is moeder van een dochter met diabetes: “Ik doe mee om iets terug te doen voor BvdGF. Zij proberen met zomerkampen iedereen te bereiken en willen sport mogelijk maken voor elk kind. Ik hou van fietsen en als moeder van een kind met diabetes draag ik graag mijn steentje bij.”

Tijdens het WK Beachvolleybal worden er in totaal 208 wedstrijden gespeeld, waarbij 48 mannen- en 48 vrouwenteams strijden om de wereldtitel en het totale prijzengeld van 1 miljoen dollar. De 98 teams zijn verdeeld over 12 poules elk bestaande uit 4 teams. Uit ons land doen vier Nederlandse vrouwen- en vijf mannenteams mee aan het WK. Bij de Nederlandse mannen is de combinatie Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer kansrijk. Bij de vrouwen Madelein Meppelink en Marleen van Iersel. Het evenement duurt nog tot en met 5 juli a.s.