dinsdag 5 maart 2024 Menu

Dolfinariumcollega’s organiseren Benefietconcert

opbrengst naar de Stichting Vrienden van het St Jansdal

Gepubliceerd:donderdag 4 december 2014

HARDERWIJK- Op vrijdagavond 12 december vindt er een Benefietconcert plaats in de Grote Kerk in Harderwijk. De organisatoren zijn vier musici (Adriaan Bruinink, (trompet en dirigent), Lianne Hovius (mezzo sopraan), Roliena Foppen (vleugel) en Sietze Hess (vleugel).

Alle musici kennen elkaar van en via het Dolfinarium. Wat begon als kleinschalige, muzikale avond is inmiddels uitgegroeid tot een Kerstconcert van formaat.

Adriaan Bruinink, initiatiefnemer, is in het dagelijks leven HR manager bij het zeezoogdierenpark. In zijn vrije tijd speelt hij trompet en is hij dirigent van het Koperensemble Gelre Brass en het Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe Voorthuizen.

Hij bleek echter meerdere muzikale collega’s om zich heen te hebben en een aantal maanden geleden werden er plannen gesmeed om een kleinschalig concert te organiseren voor vrienden en familie. Al snel werden de ideeën groter en groter. Inmiddels is het miniconcert uitgeroeid tot een Kerstconcert van formaat.

De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan de Stichting Vrienden van het St Jansdal. Deze Stichting zet zich in voor het bevorderen van het welzijn van patiënten in het St Jansdal. Het gaat om projecten die buiten het reguliere budget van het ziekenhuis zelf vallen. Als een patiënt meer op zijn gemak is, voelt hij zich beter. Daar wil de vriendenstichting zich voor inzetten.

Kaarten voor deze bijzondere avond zijn verkrijgbaar bij de balie Informatie en Afspraken in de centrale hal van ziekenhuis St Jansdal. Online bestellen is ook mogelijk via: kerstconcertharderwijk@gmail.com


Datum: Vrijdag 12 december 2014
Plaats: Grote Kerk Harderwijk
Aanvang: 20:00 uur (Kerk open v.a. 19:30 uur)
Prijs: € 10,- p.p.