dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Drielandenbrug Harderwijk toch Botterbrug

Prijsvraag voor niets, burgemeester verzint beste naam

Gepubliceerd:dinsdag 11 november 2014

HARDERWIJK - Nu hij in volle glorie als een de toegangspoort naar Harderwijk over de snelweg A28 hangt, is eindelijk de juiste naam gevonden. De Drielandenbrug heet nu al in de volksmond de Botterbrug. En het was burgemeester Harm Jan van Schaik die de naam per ongeluk via Twitter lanceerde.

De gemeente Harderwijk schreef voor de brug er kwam al een wedstrijd uit voor de naam. Uit de 285 inzendingen werd de naam Drielandenbrug uiteindelijk gekozen. Een suggestie van drie Harderwijkers (link) Maar nu de brug er eindelijk is, lijkt de naam Botterbrug veel toepasselijker. Het ontwerp lijkt namelijk geïnspireerd op twee botters die de snelweg oversteken.

Nu burgemeester Harm Jan van Schaik die naam via een tweet op 8 november ook nog eens onderstreepte, lijkt de Drielandenbrug verleden tijd. Daarmee wordt de Commissie Naamgeving (ja, die bestaat echt...) flink in het hemd gezet. Enkele jaren geleden was er ook al commotie rond het benoemen van de Burgemeester Van Boeijenrotonde, omdat volgens critici burgemeester Van Boeijen eigenlijk wel wat meer had verdiend dan slechts een rotonde met bollen.