woensdag 1 februari 2023 Menu

Eerste huurcontracten Thuishuis Harderwijk ondertekend

Thuishuis Harderwijk wint landelijke prijs

Gepubliceerd:vrijdag 25 september 2015

foto: Omnia Wonen

Harderwijk - Op 25 september zijn de eerste huurcontracten ondertekend door de nieuwe bewoners van het Thuishuis Harderwijk. De nieuwe woonvorm biedt aan zeven huurders de mogelijkheid om met elkaar onder één dak wonen.

Een Thuishuis is een woonvorm voor ouderen van 60 jaar en ouder, die niet alleen willen wonen. In april 2015 is een start gemaakt met het project. Medio november worden de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners. De bewoners, mannen/vrouwen (60+) hebben er elk hun eigen woonruimte. Samen delen zij een keuken, een woonkamer, een hobbyruimte, logeerkamer en tuin.

Het project is ook winnaar geworden van de Nationale Eenzaamheid Prijs 2015. Aan de prijs is een een kunstobject toegekend en een bedrag van € 5.000 ten behoeve van zijn of haar activiteit.

De prijsvraag is een initiatief van Coalitie Erbij, de nationale coalitie tegen eenzaamheid en wordt dit jaar georganiseerd samen met Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland.

Inmiddels hebben drie toekomstige bewoners hun huurcontract ondertekend. Meer informatie op www.omniawonen.nl

bron: Omnia Wonen