dinsdag 5 maart 2024 Menu

Ermelose website in de race voor landelijke prijs

www.historiek.net wil zoveel mogelijk stemmen werven

Gepubliceerd:dinsdag 27 januari 2015

ERMELO- De Ermelose website www.historiek.net maakt serieus kans op de Geschiedenis Online Prijs 2015.

Deze online prijs wordt uitgereikt aan de beste Nederlandse website over geschiedenis. De prijs, een initiatief van DE REE archiefsystemen, het Historisch Nieuwsblad, de Koninklijke Bibliotheek en Archieven.nl, wordt uitgereikt op donderdag 12 februari in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Afgelopen jaar werd de prijs gewonnen door Roy Simons met zijn website "Mijnmuseum de Beukel".

www.historiek.net voert t/m 5 februari nog volop campagne om zoveel zoveel mogelijk stemmen te werven. Via de link http://historiek.net/prijs/ kunnen bezoekers hun stem uitbrengen.

,,We hebben momenteel al 270 websites achter ons gelaten en strijden met 2 andere sites (Museumboerderij Meierij en Canon Sociaal Werk) om de eerste plek”, aldus Enne Koops, geschiedenisdocent aan het Rietschans College in Ermelo en een van de mensen achter de website.

De winnaar van de publieksprijs krijgt 1250 euro. Naast het publiek wijst ook een vakjury een winnaar aan. De jury onder voorzitterschap van de bekende historicus Maarten van Rossem kijkt onder meer naar toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en originaliteit.

De eerste prijs bestaat uit een bronzen beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten.