zaterdag 2 maart 2024 Menu

Fotografe Jacobien de Korte exposeert in Catharinakapel

Melancholie, vervreemding en verstildheid in beeld

Gepubliceerd:maandag 24 augustus 2015

Harderwijk - Het culturele seizoen in de Catharinakapel start vanaf 4 september met fotografische beelden van Jacobien de Korte. Vanuit persoonlijke gevoelens en ervaringen worden in beeld begrippen als melancholie, vervreemding en magie tot uitdrukking gebracht.

De in 1969 geboren Jacobien de Korte studeerde grafische vormgeving aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zij exposeert door heel Nederland en ontwikkelt o.a. kunstprojecten, die in lesvorm op scholen worden gegeven door docenten die door haar worden begeleid. Haar voorliefde voor grafische vormgeving en architectuur klinkt door in haar werk.

In opdracht heeft zij o.a. gewerkt voor Rotterdam Festivals, Groothandelsgebouw Rotterdam en Het Buro voor Architectuur en Vormgeving in Den Haag. Met haar streven naar wederzijdse herkenbaarheid via haar werk, hoopt ze troost en begrip te bieden en te vinden.

Jacobien de Korte is lid van de kunstgenootschappen "Pulchri"en "de Haagse Kunstkring".

De Catharinakapel is onderdeel van Stichting Podia, samen met Estrado en Theater Harderwijk. Het culturele seizoen gaat van start op 5 september en kent een zeer gevarieerd aanbod aan optredens, exposities en (jeugd)theatervoorstellingen.

Voor actuele informatie en reserveren:
Zie website: www.catharinakapel.nl
Facebook: https://www.facebook.com/catharinakapel
Twitter: Catharinakapel@Catharinakapel

Bezoekadres: Klooster 1, Harderwijk