zondag 21 juli 2024 Menu

Gasgenerator valt uit bij St Jansdal

Problemen energievoorziening vanwege warmte

Gepubliceerd:vrijdag 3 juli 2015

foto: St Jansdal

Harderwijk - Eén van de twee gasgeneratoren van Ziekenhuis St Jansdal is donderdagmiddag tijdelijk uitgevallen vanwege te hoge temperaturen. De generatoren dienen onder andere om de ziekenhuisgebouwen te koelen. Inmiddels is de noodstroom bijgeschakeld.

St Jansdal maakt gebruik van twee gasgeneratoren. De uitval, die mede werd veroorzaakt door de hoge buitentemperatuur, is nu tijdelijk opgevangen door een noodstroomvoorziening. Inmiddels is de temperatuur van het energiegebouw gedaald en is de situatie onder controle.

Medewerkers van het ziekenhuis hebben donderdagmiddag samen met de brandweer het dak van het energiegebouw gekoeld om de temperatuur van de daar aangezogen lucht omlaag te brengen.

Om voorbereid te zijn op eventueel verdere uitval is er een risicoinventarisatie uitgevoerd. Op basis daarvan is in kaart gebracht welke maatregelen er moesten worden genomen om de energietoevoer niet in gevaar te laten komen. St Jansdal kan in noodgevallen terugvallen op energieleverancier NUON.

Een woordvoerder van het Harderwijker ziekenhuis verwacht in het weekend geen problemen, omdat dan een groot aantal afdelingen, zoals de poliklinieken, gesloten zijn.