zaterdag 2 maart 2024 Menu

Geboortezorghuis Harderwijk van start

Verloskundigen, kraamzorg en ziekenhuis werken samen

Gepubliceerd:dinsdag 24 maart 2015

Harderwijk - Afgelopen week was de aftrap van het Geboortezorghuis Harderwijk. Het Geboortezorghuis is een samenwerkingsvorm tussen de Coöperatie (in oprichting) van regionale verloskundigen, Kraamzorg JoNa en Ziekenhuis St Jansdal. Het centrum wil een centrale functie gaan vervullen in de integrale geboortezorg in de regio rond Harderwijk.

Het Geboortezorghuis heeft een directe verbinding naar het bestaande Moeder&Kind Centrum binnen Ziekenhuis St Jansdal. Het is de bedoeling dat ouders net als in de oude situatie begeleid gaan worden door de eigen verloskundige. Het Geboortezorghuis wil een aanzienlijk breder pakket in zwangerschap gerelateerde zorg aanbieden, dan geboortezorg alleen.

“Dat in dit logo opnieuw een uil zou voorkomen, stond al vast”, aldus verloskundige Linda Kamphorst namens de Coöperatie i.o. Verloskundigen Noordwest Veluwe en Omstreken. "De uil staat voor wijsheid en het werken in de nacht. Net als wij verloskundigen”, voegt Kamphorst er aan toe.

Johan Deurwaarder (directeur Kraamzorg JoNa) somt enkele van de aanvullende diensten op: “Cursussen, 20-weken echo’s, verhuur en verkoop van producten rondom de bevalling en voorlichting met rondleidingen.” Het gaat allemaal onderdak vinden in het Geboortezorghuis Harderwijk. “Door de unieke samenwerking komen de verschillende aspecten van de integrale geboortezorg hier volledig tot hun recht”, benadrukt zorgmanager Peter Visser van Ziekenhuis St Jansdal.

bron: Ziekenhuis St Jansdal