zaterdag 2 maart 2024 Menu

Gemeenteraad Harderwijk blij met strategie vakantieparken

Opluchting over zoektocht naar oplossingen

Gepubliceerd:vrijdag 19 december 2014

HARDERWIJK - Het is nog maar een zoektocht naar oplossingen voor de Harderwijkse vakantieparken. Maar de gemeenteraad is blij dat er eindelijk schot zit in het dossier permanente bewoning.

De vakantieparken in Harderwijk hebben momenteel te maken met ernstig achterstallig onderhoud. Maar een handjevol parken verhuurt ook werkelijk aan toeristen. Verder is er vaak sprake van permanente bewoning of verhuur aan arbeidsmigranten (vaak Polen of Bulgaren). Jarenlang was het stil aan het front van de vakantieparken, maar nu komt er eindelijk een onderzoek naar wat er moet gebeuren om de parken weer aantrekkelijk te maken. "Een echt onderzoek is het niet, maar we gaan inventariseren wat de wensen van de parkeigenaren en bewoners zijn", zegt wethouder Jeroen de Jong.

Tijdens de raadsvergadering klonk vooral opluchting. "Een nieuw nulpunt, waarbij we niet meer naar het verleden kijken, maar gaan zoeken naar oplossingen voor eigenaren", vond Edwin Enklaar van Stadspartij Harderwijk Anders, de partij die gedeeltelijk ontstaan is uit onvrede over de vroegere Harderwijkse aanpak van permanente bewoning. "Een punt achter een pijnlijke geschiedenis", aldus Martijn Pijnenburg van D66.

Wilco Mazier van het CDA: "Dat we nu eindelijk naar een oplossing gaan zoeken voor het probleem van permanente bewoning, heeft veel losgemaakt in de stad. Maar we moeten oppassen dat we geen verkeerde verwachtingen gaan scheppen. We staan aan het begin van een traject, en de oplossingen liggen er nog niet, daar moeten we naar gaan zoeken."