zaterdag 2 maart 2024 Menu

Gratis parkeren in Houtwalgarage Harderwijk

Eerste twee uur gratis als parkeerproef

Gepubliceerd:vrijdag 16 januari 2015

foto: Bram van de Biezen

HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk gaat gratis parkeren invoeren in de Harderwijke binnenstad. Parkeren in de Houtwalgarage, Westeinde en Kruithuis wordt een jaar lang de eerste twee uur gratis.

Het is een proef van de gemeente om te kijken wat voor effect het heeft op op het parkeren in de binnenstad. Daarbij is de binnenstad gebaat bij een positief parkeerimago van de stad.

Het college van B&W heeft ingestemd met het uitvoeren van een parkeerproef voor een periode van een jaar. Gedurende dat jaar kunnen bezoekers elke week van maandag tot en met vrijdag, de eerste twee uur gratis parkeren in de parkeergarage Houtwal en het parkeerterrein Westeinde aan het Kruithuis. Er is voor deze parkeerlocaties gekozen omdat deze aantrekkelijk zijn voor de bezoekers van de stad. Bovendien beschikken deze locaties over voldoende capaciteit en zijn geschikt voor de uitvoering van de proef.

De parkeerproef start in maart 2015 en duurt een jaar tot maart 2016. Het college legt de uitvoering van de parkeerproef nog wel ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.