zaterdag 2 maart 2024 Menu

Harderwijk bevrijd in muziek

Belevingsconcert in woord, beeld en geluid

Gepubliceerd:zondag 5 april 2015

Harderwijk - De Stedelijke Harmonie Harderwijk geeft op vrijdagavond 17 april een belevingsconcert in de Grote Kerk in Harderwijk. De avond zal in het teken staan van Harderwijk 70 jaar bevrijd. In woord, beeld en muziek neemt het concertorkest het publiek mee naar de periode 1940-1945. 

Het concertorkest speelt samen met violiste Symone Boerstoel deze avond een zeer bijzonder werk: Het Kol Nidrei van componist Max Bruch.

Kol Nidrei betekent 'alle geloften'. Dit zijn de beginwoorden van het Joods aanvangsgebed dat op de vooravond van Jom Kipoer driemaal wordt gereciteerd. Bruch heeft hiervoor in 1880 een muziekstuk met de gelijknamige naam voor violoncello en symfonieorkest gecomponeerd. Het was een van de favoriete stukken van de in de oorlog omgekomen Joodse Harderwijker musicus Ezechiël de Lange. Het zal voor het eerst sinds jaren weer in Harderwijk te horen zijn.

Het bevrijdingsconcert is niet een gewoon concert. Het wordt een belevingsconcert waar beeld en verhaal de muziek ondersteunt. De Grote Kerk is een ruimte bij uitstek om dit concert te realiseren. Aan de vooravond van het 70 jarige bevrijdingsfeest van Harderwijk nodigt het concertorkest iedereen uit dit concert bij te wonen.


Kaarten voor dit concert a € 10,00 zijn te reserveren via www.stedelijke-harmonie.nl, of via Jeroen Oordt op 0341-432994 en verkrijgbaar bij Primera in de Luttekepoortstraat.

Plaats: Grote Kerk, Kerkplein 1, Harderwijk
Datum: 17 april 2015
Aanvang: 20:00 uur
Kerk open: 19:30 uur