dinsdag 5 maart 2024 Menu

Harderwijk krijgt 4 mei Comite

Comite van Harderwijkers gaat 4 mei organiseren

Gepubliceerd:zondag 2 november 2014

HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk geeft de organisatie van de dodenherdenking op 4 mei uit handen. Een groep betrokken Harderwijkers zullen een comite gaan vormen voor de oganisatie. 

Tot nu toe werd de herdenkingsceremonie van 4 mei georganiseerd door de gemeente Harderwijk.De gemeente wilde die organisatie graag overgeven aan een aantal betrokken inwoners. Er is een flinke club Harderwijkers benaderd voor de organisatie van de herdenking. "We zien dat als een goede ontwikkeling, we willen dat inwoners meer betrokken zijn bij onderwerpen van en voor de stad", verklaart de gemeente. 

De organisatie zal bestaan uit Henk Eendebak (voorzitter Harderwijks Mannenkoor), Anneke Fikse  (directeur basisschool de Parel in Hierden), Bert Kaasschieter (bestuurslid Oranjevereniging), Fikret Koc (afgevaardigde namens de allochtone gemeenschap), Jan Kock (veteraan, Luitenant-kolonel Commando Luchtstrijdkrachten werkzaam bij Defensiestaf), Johan van Sonnen (onderzoeker naar het verzet in Harderwijk tijdens de Tweede Wereldoorlog) en Jan ter Steeg (directeur Careander en voormalig wethouder).