zaterdag 2 maart 2024 Menu

Harderwijk op IJs in opbouw

Kunstijsbaan vanaf 27 november open

Gepubliceerd:dinsdag 25 november 2014

HARDERWIJK - Harderwijk Op IJs staat in de startblokken. Sinds afgelopen zaterdag is een flink team vrijwilligers de Harderwijker ijsbaan op de Markt aan het opbouwen.

Vrijwilligers van IJsclub Volmoed en Harderwijk op IJs zorgen dat de ijsvloer laagje voor laagje wordt aangebracht en een stevige basis heeft voor duizenden schaatsbewegingen gedurende vijf weken. Tientallen vers geslepen schaatsen hangen straks klaar om voor veel schaatsplezier te zorgen.

Wanneer de ijsmachine goed zijn best doet en op volle toeren draait, ligt er tijdens de opening komende donderdag 27 november een spiegelgladde ijsbaan. Na de spectaculaire opening, is de kassa vanaf 19.30uur open zodat de eerste rondjes geschaatst kunnen worden. De eerste weken staan tijdens schooluren het schoolschaatsen centraal en krijg je gratis schaatslessen op de zaterdagochtenden. Nieuw dit jaar zijn de speciale blokken van 11.00uur tot 12.30uur voor het gratis peuterschaatsen, zodat de kleinsten rustig kennis kunnen maken met het ijs. Uiteraard mogen papa of mama, opa of oma mee om te assisteren.