zondag 21 juli 2024 Menu

Harderwijk op IJs succes ondanks nat weer

Dick van den Brink krijgt Zilveren Schuiver

Gepubliceerd:maandag 5 januari 2015

HARDERWIJK - De organisatie van Harderwijk op IJs kan terugkijken op een succesvolle editie ondanks nat weer en veel wind. IJsmeester Reijer Roelofsen trok zaterdag de stekker uit de koelmachine, Dick van den Brink kreeg als vrijwilliger de Zilveren Schuiver.

Meer dan vijf weken lang was de Markt in het centrum van Harderwijk een paradijs voor vooral de jonge schaatsers. Opvallend was dat ook veel buitenlandse toeristen de schaatsen aantrokken. Daarnaast waren de discoavonden zó druk, dat er bijna geen ijs te zien meer was. Het ijs stond vol met rondjes draaiende jongeren.

Dat Harderwijk op IJs eindigde als een succes, was ondanks de weesromstandigheden. De organisatie kampt elk jaar wel met een paar mindere dagen, maar dit jaar was er zoveel wind en regen dat op enkele dagen de baan dicht moest. De ijsmeesters van Harderwijk hadden een 24-uurs klus om het ijs in goede conditie te houden. 

Ook KinderWinterWonderland in het Hortuspark trok veel bezoek. De samenwerking met diverse organisaties maakte dit jaar veel mogelijk. Veel jongere Harderwijks genoten van de superglijbaan. De kleintjes vermaakten zich uitstekend in de draaimolen of op het springkussen.

Dick van de Brink kreeg zaterdagavond als een van de vele vrijwilligers bij Harderwijk op IJs dit jaar de Zilveren Schuiver opgespeld. De schuiver staat symbool voor de waardering die alle vrijwilligers verdienen maar wordt jaarlijks, in het bijzijn van alle vrijwilligers, aan een van hen uitgereikt.