zaterdag 2 maart 2024 Menu

Harderwijker Henk de Bruin krijgt Zilveren Botter

Botterstichting blij met inzet vrijwilligers

Gepubliceerd:donderdag 8 januari 2015

foto: Henk Merjenburgh

HARDERWIJK - Harderwijker Henk de Bruin heeft de Zilveren Botter ontvangen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Botterstichting. De schipper en bootsman van de HK21 werd door voorzitter Rob Spierenburg onderscheiden.

De Botterstichting is sterk afhankelijk van de inzet van de ruim 50 vrijwilligers. "Samen zetten ze zich in om het varend erfgoed van Harderwijk in stand te houden", zegt Spierenburg. "We waarderen dat enorm. En we zijn er trots op."

Als blijk van die waardering wordt eens per jaar iemand onderscheiden met de Zilveren Botter. "Een onderscheiding waarmee we ons respect tot uitdrukking willen brengen aan personen die op enig moment een compliment verdienen", aldus Spierenburg. 

Henk de Bruin was volkomen verrast met dit moment en zeker ook toen zijn echtgenote Aartje het Stadsmuseum binnenkwam om gezamenlijk de decoratie in ontvangst te nemen. In aanwezigheid van een talrijk publiek heeft secretaris mevrouw Nel Annen Henk de Bruin de Zilveren Botter opgespeld en bij die gelegenheid zijn echtgenote Aartje een boeket bloemen overhandigd.

Rob Spierenburg memoreerde tijdens dit moment het feit dat de Botterstichting met deze decoratie het respect en waardering tot uitdrukking wil brengen voor de wijze waarop Henk de Bruin zich verantwoordelijk voelt en op een bijzondere wijze vol passie zich inzet voor ons varend erfgoed.