zaterdag 2 maart 2024 Menu

Harderwijker naar finale amateurpoker

Michael Eisenberger naar landelijke finale na tweede plek

Gepubliceerd:maandag 12 januari 2015

foto: Ronald Bonestroo

HARDERWIJK/ERMELO - De tweede plek in de voorronde van het amateur pokertoernooi in Ermelo was voor Harderwijker Michael Eisenberger genoeg om zich voor de landelijke finale te plaatsen. Afgelopen weekend werden in de Heerlickheijd de kaarten geschud.

door Gert Hofsink/ErmelovanNu

Het Nederlands Amateur Kampioenschap Poker (NAKP) werd zaterdag gestart in Golden Tulip De Heerlickheijd van Ermelo. Hier werd een van de vijftig voorrondes gehouden. Honderd pokerliefhebbers uit de regio deden mee. Uiteindelijk werd de Zutphense David Buist de winnaar.

Buist gaat samen met de nummer twee, Michael Eisenberger uit Harderwijk naar de landelijke finale die begin juli in Ermelo zal plaatsvinden. De avond werd opgeluisterd door onder andere de professioneel pokeraar Marcel Luske. Buist: ,,Het was een ontzettend leuk toernooi, want er werd in een goede sfeer gepokerd. Veel pokeraars die het toernooi al vroegtijdig moesten verlaten bleven nog even hangen. Er werd op een laagdrempelige manier gepokerd en dat is precies waarvoor ik me heb ingeschreven."

Telkens als een speler de tafel moest verlaten, doordat hij uit het toernooi was gespeeld, kreeg men applaus van de directe tegenstanders om de afvaller te bedanken voor zijn deelname. ,,Uit respect, want iedereen doet zijn best om de voorronde te winnen," aldus de winnaar van de voorronde.

Overtroffen
Ook Evert-Jan van IJzendoorn, toernooidirecteur van het NAKP, was enthousiast. ,,De avond heeft mijn verwachtingen overtroffen. Iedereen was razend enthousiast en dat werkt aanstekelijk. Als dit een voorbode is van wat ons te wachten staat bij de andere voorrondes, dan kan het niet anders dat elke voorronde een feest wordt om mee te maken."

Iedereen die mee wilde doen, kon zich voor tien euro inschrijven. Er deden ook een aantal 'ambassadeurs' mee; professionele pokeraars die het toernooi graag willen steunen. Prominente namen zijn de professionele pokeraars & NAKP ambassadeurs Floris van der Ven, Joep van den BIjgaart en Pieter de Korver. ,, Ik vind het leuk om het toernooi te steunen,'' vertelde Pieter de Korver in de aanloop naar dit toernooi. ,,Ik weet wat zo'n toernooi betekent."

De Korver werd in 2008 Poker Kampioen van Nederland. ,,Dat was een soortgelijk toernooi en daarom wil ik graag mijn enthousiasme delen voor het NAKP." Verspreid over heel Nederland worden meer dan vijftig voorrondes gespeeld. De deelnemers spelen niet om geld, maar om de eer. De finale is op 4 juli, ook weer in De Heerlickheijd van Ermelo.