zaterdag 2 maart 2024 Menu

Harderwijker Peter Stijkel weer naar Dakar Rally

Met veel betere truck aan de start

Gepubliceerd:dinsdag 30 december 2014

HARDERWIJK -Harderwijker Peter Stijkel staat op 4 januari voor de negende keer aan de start van de Dakar rally. Stijkel zal opnieuw als navigator meerijden met Jos Smink.

Vorig jaar liet Stijkel nog verstek gaan. "Vanwege drukte op de zaak en onvoldoende vertrouwen in de truck heb ik voor Le Dakar 2014 verstek laten gaan", meldt Peter zelf. "Kort na de afgelopen rally van 2014 kwam het verzoek van Jos en Peter om met hun weer mee te gaan in 2015. Na enige weken heb ik hier positief op geantwoord. Januari 2015 zal ik van start gaan voor mijn 9e Dakar rally, vier keer op de motor in Afrika en voor de vijfde keer in een truck door Zuid Amerika."

Het team van Jos Smink gaat in de oude samenstelling, Jos Smink (chauffeur/captain) Peter Nieuwenburg (monteur) en Peter Stijkel (navigator). In 2011, 2012 en 2013 bleek dit een super goede team samenstelling.

Dit jaar maakt Stijkel onderdeel uit van het Ginaf rallyteam. "Onze wagen is herkenbaar aan de rode Smink kleur en startnummer 522. Afgelopen jaar zijn er enorm veel verbeteringen aan de truck doorgevoerd. De truck is lichter en lager geworden. De VB suspension luchtvering is nog veel beter geworden, er zit achterwiel besturing op de truck en de versnellingsbak is voorzien van een automaat. De truck is niet vergelijkbaar met de truck waar we twee jaar geleden mee hebben gereden."

Ook dit jaar zal RTL7 weer de dagelijkse uitzendingen op de TV verzorgen.