dinsdag 4 oktober 2022 Menu

Harderwijkers bezorgd over crematorium

Crematorium Elzenhof valt verkeerd bij omwonenden

Gepubliceerd:dinsdag 2 december 2014

HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk gaat een informatieavond organiseren voor omwonenden van begraafplaats de Elzenhof. Het bericht dat bij deze begraafplaats een crematorium zou komen, valt niet in goede aarde bij de omwonenden.

Via FaceBook werd vorige week flink gereageerd op de plannen van de gemeente Harderwijk om een vergunning af te geven voor een crematorium bij begraafplaats De Elzenhof. De begraafplaats ligt vlakbij een nieuw deel van de wijk Walstein. De emoties liepen hoog op via de sociale media. Zo vrezen omwonenden straks in de rook te komen te zitten.

Aanvankelijk werd gedacht aan een plek aan de rand van industrieterrein Lorentz III. Maar nu wordt toch geadviseerd om het crematorium op De Elzenhof zelf te realiseren. 

Omwonenden van de Elzenhof hebben een brief ontvangen waarin zij uitgenodigd worden voor een bijeenkomst op maandag 8 december om 19.30 uur in de aula van begraafplaats de Elzenhof. Ook andere belanghebbenden zijn welkom om wensen, adviezen, tips en eventuele knelpunten met de gemeente te delen. De input van alle belanghebbenden wordt meegenomen in het uiteindelijke voorstel aan het college en de raad.