dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Inloopochtenden Boekstart In Bibliotheek

Vragen stellen over (voor)lezen met jonge kinderen

Gepubliceerd:maandag 23 maart 2015

Harderwijk - Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert vanaf april elke 2 maanden van 10.00 tot 11.00 uur een inloopochtend BoekStart, steeds in de tweede week van de maand. Ouders met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen.

Boekstart                                                                                                                                   BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Een verhaaltje voor het slapengaan is goed voor de (taal)ontwikkeling van het kind. Landelijk onderzoek wijst uit dat kinderen hoger scoren op taal, als zij op jonge leeftijd vaker worden voorgelezen. Al na 15 maanden zijn de effecten van meer voorlezen meetbaar. De effecten worden nog sterker als het voorlezen nadien frequent gebeurd. Tijdens de inloopochtenden maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter, wordt er voorgelezen en kunt u ervaringen uitwisselen met andere ouders. Ook is er een medewerker van het CJG aanwezig, zodat u ook vragen kunt stellen over opvoeden.

Waar?                                                                                                                                      Op woensdag 8 april zijn er inloopochtenden in Bibliotheek Harderwijk en Elspeet. Op donderdag 9 april is het de beurt aan Bibliotheek Nunspeet en Putten. U kunt op dinsdagochtend 14 april terecht in Bibliotheek Ermelo. De toegang is gratis.

De inloopochtend op in Nunspeet heeft een bijzonder karakter. Onder de naam “OntMoet mama” biedt de verlengde inloopochtend (9.45-11.15 uur) een podium voor herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Voor “OntMoet mama” werkt de bibliotheek samen met het Centrum Jeugd en Gezin en Moeders Informeren Moeders.

De eerstvolgende BoekStart inloopochtenden zullen in juni 2015 plaatsvinden.

Meer informatie: adegraaf@bibliotheeknwveluwe.nl