zondag 21 juli 2024 Menu

Is er meer? Alpha-cursus van start

Uitleg over Christelijk geloof

Gepubliceerd:woensdag 16 september 2015

foto: Stichting Alpha-cursus Nederland

Harderwijk - In de Oude Synagoge aan de Jodenkerksteeg 1 start dinsdag 22 september a.s. een nieuwe Alpha-cursus. Op de cursus worden verschillende thema's van het christelijk geloof besproken, zoals: Is er meer? en Wie is Jezus? Iedereen is welkom.

Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd op een ontspannen manier kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start meestal met een maaltijd. Na het eten luister je naar een inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar een startavond en kijk zelf of het iets is voor je.

De Alpha-cursus is al in de jaren '70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha-cursussen wereldwijd in maarliefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden een Alpha-cursus. In Nederland is de Alpha-cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus.