dinsdag 3 oktober 2023 Menu

JOGG licht kleintjes voor over drinkwater

Lokale aanpak gericht op overgewicht

Gepubliceerd:zondag 5 april 2015

Harderwijk - Op verschillende peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Harderwijk staat komende weken het thema Drinkwater centraal. De kleintjes krijgen voorlichting over hoe belangrijk en gezond drinkwater is. 

Naast drinkwater activeert en stimuleert JOGG-Harderwijk de ouders, opvoeders en hun kinderen om al in een vroegtijdig stadium overgewicht tegen te gaan. Bij kinderdagverblijven Kleine Ikke en Micky’s, peuterspeelzaal De Stampertjes, Prokino Harderwijk-Ermelo en Stichting Eigen&Wijzer zingen de kinderen liedjes, wordt er geknutseld, boekjes voorgelezen, geoefend met bekers van Difrax over hoe belangrijk drinkwater is. Met deze en andere activiteiten probeert om kinderen en hun omgeving vooral te stimuleren meer water te drinken. Wanneer er meer water gedronken wordt en zoete drankjes vaker blijven staan, betekent dit een afname in de suikerinname waardoor overgewicht wordt teruggedrongen. 

Wil je ook aandacht besteden aan dit thema en meedoen? Dat kan! Neem contact op via info@jogg-harderwijk.nl of neem een kijkje op de website www.jogg-harderwijk.nl .