zaterdag 2 maart 2024 Menu

JOGG Mud Masters op Strandeiland Harderwijk

Blubberparcous voor groep 7/8 en klas 1/2

Gepubliceerd:maandag 14 september 2015

foto: JOGG Harderwijk

Harderwijk - Op vrijdag 18 september a.s. wordt de JOGG Mud Masters gehouden voor groep 7/8 van de basisschool en klas 1/2 van het voorgezet onderwijs. Op Strandeiland Harderwijk is een uitdagend parcours uitgezet. JOGG is een lokaal initiatief gericht op de aanpak van overgewicht bij de jeugd.

JOGG is een lokale aanpak gericht op jeugd van 0 tot 19 jaar, in wijken waar het percentage overgewicht hoog is. Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen, zoals scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging.

De JOGG Mud Masters wordt gehouden voor groep 7/8 van de basisschool en klas 1/2 van het voorgezet onderwijs. Op het Strandeiland is ook sloeproeivereniging De Mac aanwezig om de jongeren te helpen. Voor de beste acht zijn er prijzen. Ook zal fitnessinstructeur Joel Helms van Fitclub aanwezig zijn om jongeren te coachen bij het nemen van de hindernissen.

Er is een uitdagend parcours op en om het Strandeiland uitgezet, waarbij over land, door blubber, door het water en over verschillende obstakels een mooie tijd gescoord kan worden.

Benodigdheden: oude sportkleding die nat en vies mag worden en droge kleding. Er worden tenten opgezet waarin omgekleed kan worden.

Tijden: groep 7/8: 15.45 - 16.30 uur en klas 1/2 VO: 16.30 - 17.15 uur.

Opgave: http://www.jogg-harderwijk.nl/activiteiten/mud-masters-voor-onderbouw-vo-12-14-jr/

bron: JOGG Harderwijk