zaterdag 2 maart 2024 Menu

Kinderen genieten van Voorleesontbijt

VijftigJarig Dolfinarium pakt uit

Gepubliceerd:dinsdag 27 januari 2015

Harderwijk - Op veel plaatsen op de Noordwest-Veluwe zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Naast lokaal besturen blijken burgemeesters en politiepersoneel ook over bijzondere leesgaven te beschikken. Kinderen uit diverse kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Harderwijk, Ermelo, Elspeet, Nunspeet en Putten genoten van boeiende verhalen en van een heerlijk ontbijt.

Vanwege het 50-jarig bestaan van het Dolfinarium in Harderwijk was het voorleesontbijt daar wel heel bijzonder. Eerst kregen de uitgenodigde kinderen van Kinderdagverblijf en Kinderopvang Kleine-Ikke een lekker ontbijt voorgeschoteld in de bieb. Daarna vertrokken ze naar het Dolfinarium, waar in Onder Odiezee, de kinderen ademloos naar burgemeester Van Schaik luisterden die het boek van Boer Boris voorlas. Mascotte Wally zorgde voor verder vermaak. De dolfijnen achter het glas vormden een fraaie achtergrond.

Ook in Elspeet, Putten en Ermelo onderhielden de burgervaders de kinderen van de peuterspeelzaal met mooie verhalen. De Nationale Voorleesdagen worden in de regio georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe en duren nog tot zaterdag 31 januari. Op woensdagmiddag 28 januari zijn er in alle bibliotheekvestigingen nog voorleesuurtjes met een vertelkast. Vooraf aanmelden is niet nodig.